Kalenderen viser 6. august. For noen er hverdagen tilbake for fullt, mens andre fortsatt nyter feriedager.

Og for de som skal feriere mer her til lands – så er værutsiktene heller ustabile de neste dagene.

– Ikke like strålende

Søndag er det bygevær over hele Sør-Norge, bortsett fra deler av Agder og sør i Telemark.

– Enkelte steder vil det være til dels pent vær søndag, men det blir vått mange steder, sier meteorolog ved StormGeo, Beate Tveita.

Den siste uken har Nord-Norge hatt flotte sommerdager og temperaturer over 20 grader. Dette endrer seg i løpet av søndag og mandagen.

– Det blir ikke like strålende mandag. Det blir mer skyet, men likevel oppholdsvær mange steder. Lengst vest og sør i Finnmark, i Troms og i Ofoten blir det regnbyger med tordenfare, sier Tveita.

De deilige sommerdagene i nord kom som følge av et høytrykk i Barentshavet.

– Dette blir liggende, men det er likevel langt mer ustabile luftmasser fra sør, som ødelegger litt. Temperaturene vil synke til under 20 grader, og enda lavere i Troms og Finnmark, sier hun.

Regn

For de som bor sør på Østlandet kan mandagen starte relativt fint.

– Det blir opphold første del av dagen, men temperaturene når så vidt 20 grader, sier Tveita.

Allerede fra morgenen får de som bor sørvest i Sør-Norge et lavtrykk fra Skottland på besøk. Dette trekker etter hvert nordøstover og inn over Østlandet.

– Det gjør at vi får ustabilt bygevær over hele Sør-Norge, sør for Stad og Dovre, i løpet av mandagen. I Midt-Norge og i indre strøk på Vestlandet er det stor fare for tordenvær, sier Tveita.

Tirsdag blir det enkelte byger i Nordland, som også sprer seg til Trøndelag og Møre og Romsdal. På Vestlandet blir det spredt regn.

– Østafjells blir det opphold på tirsdag, sier Tveita.

40-50 mm

Natt til onsdag og onsdag morgen blir det virkelig vått mange steder.

– Det kommer et kraftig lavtrykk fra ytre strøk av Skagerak og Danmark, som først treffer Rogaland. Det gir økende nordøstlig kuling, som brer seg langs hele kysten av Sør-Norge, helt til Oslofjorden, sier Tveita.

Og med vinden kommer også regnet.

– Østafjells, på Sørlandet og sør på Vestlandet får mye nedbør, mellom 40 og 50 mm på 12 timer. Det blir voldsomt med vind og vær på onsdag, sier Tveita.

De som slipper unna regnet er ytre strøk nord på Vestlandet og i Trøndelag.

– Det blir enkelte byger i Troms og Finnmark, og på Helgelandskysten kan vinden øke til nordlig frisk bris, sier hun.