Søndagen har startet vått flere steder i Norge. Både på Østlandet, i Sør-Norge og på Vestlandet har det vært skyet med regn denne helgen.

– Det er en frontsone med nedbør som har passert på Vestlandet i løpet av natta og kommet østover, forklarer Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli til TV 2.

Nedbøren er ventet å bevege seg fra Sør-Norge og oppover mot Nordland i løpet av dagen. Da blir det regn i nord – mens sørligere deler av landet kan se frem til en bedre vær-uke.

– Høljregnet er i ferd med å gi seg på Østlandet nå, og det er bedring i sikte spesielt i Oslo, sier Fagerli like før klokken 10.

Varmere luft

Den siste uka har det ikke vært strålende sommervær verken i sør, øst, eller nord, og mange har fått kjenne på regnet. Til uka kommer derimot et høytrykk innover landet, som kan gi mer sommerfølelse.

– Onsdag skal høytrykket ligge over Midt-Norge, og da ligger det an til at temperaturene øker og vi får en varmere luftmasse, sier meteorologen.

Temperaturene kan passere 25 grader flere steder på Sør- og Østlandet på onsdag, og ifølge meteorologen er det ikke utenkelig at det kan bli aktuelt å hente fram badetøyet.

Det kan bli liggende bygevær på Vestlandet noe lenger, men utover i uka er det ventet at høytrykket slår til også her.

– Vestlandet har jo ikke akkurat hatt noe vær å skryte av så langt i sommer, men det ser ut til at man også her får en effekt av høytrykket, sier Fagerli.

Vått i nord

Nordpå må man imidlertid smøre seg med tålmodighet, for her ser nedbøren ut til å prege været en stund fremover.

– Det vil være en litt skiftende værtype. På tirsdag kommer et lavtrykk som gir nedbør over store deler av Nord-Norge, sier Fagerli.

Prognosene for neste helg er fortsatt litt sprikende, men ifølge meteorologen ser det ut til at også sørlige deler av Norge kan vente seg regn igjen også da.

– Men vi får uansett en varmere luft mellom regnbygene, trøster meteorologen.