Det beste været gjennom helgen tilhører Sørlandet, slik det ofte er. Finnmark har også gode utsikter, med sjanser for opp mot 20 grader søndag.

– I Troms og Finnmark er det fint vær på begynnelsen av lørdagen, men etterhvert vil det kunne skye til. Nordland og Trøndelag vil få en del regn, sier vakthavende meteorolog ved Storm Geo Henriette Skaret til TV 2.

Nordland får også regn på søndag, og vil sannsynligvis oppleve lite opphold i løpet av helgen.

Fare for torden

Vestlandet kan vente seg en ettermiddag med opphold i dag, men fortsatt skyet vær hele dagen. Søndagen er også preget av skyer og regn på vestkysten.

– På Sørlandet er det en del fint vær, med opp mot 20 grader. Det skal ikke regne, men det er en del vind, med opp mot stiv kuling på kysten, sier Skaret.

Søndagen ser ikke like fin ut for sørlendingene, men det ser ut til at de slipper unna regnet også da. De sørøstlige delene av Østlandet vil mye regn i dag, med relativt stor sjanse for torden i Oslo, Østfold og Akershus begge dager.

– Det blir ganske skyet i nesten hele landet i morgen. Det regnet som nå ligger over Østlandet og Trøndelag vil flytte seg nordover og prege Nordland og det lave Troms.

Østlandet vil få stort sett greit vær i morgen, med stort sett opphold og perioder med sol. Det samme gjelder på Sørlandet, selv om det kanskje blir litt mer skyer her.