Alf Sterner Johansen i Statens Vegvesen hadde en noe annerledes arbeidsdag i Finnmark onsdag 5. juli.

– Plutselig begynte det å snø. Det så jeg ikke for meg at skulle skje. Det er ikke noe vi opplever hvert år på denne tiden, selv ikke i Finnmark, sier Johansen til TV 2.

– Ikke normalt
Han tok da blinkskuddet omkranset av snøfall og skikkelig vintervær, samtidig som store deler av Sør-Østlandet stekte seg i rundt 20 varmegrader.

SNØFALL: – Det snør sør på Vidda i Finnmark onsdag kveld. Brrrr. ❄️ Det kan vare utover morgentimene torsdag, skriver værtjenesten YR på Twitter. Foto: Luftambulansen
SNØFALL: – Det snør sør på Vidda i Finnmark onsdag kveld. Brrrr. ❄️ Det kan vare utover morgentimene torsdag, skriver værtjenesten YR på Twitter. Foto: Luftambulansen

Bildet ble tatt på veien ved Áidejávri i Kautokeino, ved grensen til Finland, som ligger 3-400 meter over havet.

– Jeg hadde på sommerdekk, men det snødde så mye at det var sørpe på veien, så jeg måtte ta det litt med ro. Det er ikke normalt dette her vet du, sier Johansen.

– Pleier ikke snø
Værtjenesten Storm bekrefter at dette er relativt uvanlig:

– Det er ikke vanlig i juli dette her. La nå det være sagt. Samtidig er det et område som ofte har mye tøft vær året rundt, sier vakthavende meteorolog i Storm, Roar Inge Hansen, til TV 2.

Og dersom befolkningen i området ønsket å finne frem sommerklærne, må de dessverre vente en liten stund til.

– Folk i dette området er vel så hardbarket at de allerede har gått med shorts i flere dager. Men det ser ikke ut til at det bedrer seg og blir mildere før fredag morgen. Da snakker vi at det kanskje bikker 10 grader ut på dagen, så det blir nok ikke som sommeren andre steder i landet, sier Hansen.