Øst-Finnmark stakk av med de høyeste temperaturene mandag også, med over 24 grader.

Kirkenes har hatt over 23 grader helt siden lørdag, og de to siste nettene har ikke temperaturen falt under 14,4 grader.

– Det holder seg varmt i Øst-Finnmark i dag også, men nå øker vinden på. I dag blir det opp i kuling fra vest langs kysten, forteller Storm-meteorolog Henriette Skaret.

Kaldt i nord, varmt i sør tirsdag

Et lavtrykk sørvest for Svalbard har sendt et nedbørområde inn mot den vestlige delen av Nord-Norge. Det regner i Troms og Vest-Finnmark, og her er det ikke mer enn ti grader.

Også Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal får noen regnbyger i dag, men det blir gløtt av sol også, og temperaturer som i går.

I Sør-Norge er tirsdag en fin dag. Det er i ferd med å bygge seg opp en høytrykksrygg, som rydder bort skyene.

– Det er flest skyer fra Bergen og nordover mot Stad, og kan kanskje komme noen byger sør på Østlandet, ellers er det mye sol og fint vær, og varmt. Enda litt varmere enn i går på Vest- og Sørlandet, forteller Skaret.

Vinden ødelegger litt for båtfolket. Det blåser frisk bris fra nordvest fra Hordaland og sørover, opp i stiv kuling ved Lindesnes.

Mye vind på onsdag

Det blåser godt på Sørlandet onsdag også, da kan vinden komme helt opp i 20 sekundmeter fra nordvest og vest en periode.

Sterk kuling altså, så finn deg en lun havn i le og fortøy godt.

Det kan komme noen ettermiddagsbyger på Østlandet, ellers blir også onsdag en fin og varm dag i Sør-Norge.

– Langs kysten av Rogaland kommer vinden opp i liten kuling fra nordvest, ellers blir det fint på Vestlandet også, sier Skaret.

På Møre og i Trøndelag kan det komme noen byger tidlig på dagen, men her letter det utover dagen.

I morgen blåser iskald vind fra nord bort varmegradene i Øst-Finnmark.

– Nordvestlig frisk bris, og lengst øst synker temperaturen med ti grader fra i dag til i morgen, sier Skaret.

I resten av Nord-Norge er det fortsatt lavtrykket ved Svalbard som styrer været.

– Skyer og regn nord i Troms og i Vest-Finnmark, opphold i Øst-Finnmark. Sør i Troms og i Nordland blir det bygevær frem til midt på dagen, da letter det og skyene sprekker opp, forteller Skaret.

Flere skyer torsdag

Det ligger et nytt lavtrykk vest for oss, og høytrykket er ikke sterkere enn at det trekker inn skyer mot Sør-Norge.

– Vi får stort sett opphold på torsdag, og så få skyer på Sør- og Østlandet at det blir rundt 20 grader her da også. Vestlandet kan regne med rundt 15 grader, forteller Skaret.

NEDBØR frem til midnatt søndag

Fra Trøndelag til Lofoten og i Finnmark blir torsdag en våt dag. Troms ligger mellom de to nedbørområdene i nord, og får opphold torsdag.

– Det holder seg kaldt i nord, rundt ti grader, sier Skaret.

Best vær i Nordland fredag

Fredag blir høytrykksryggen liggende over Midt-Norge og et stykke opp i Nordland. Her blir det fint vær fredag, og sånn 16-17 grader.

– Fra nord i Nordland til Finnmark starter fredag med regn. Nedbørområdet flytter seg nordover i løpet av dagen, og det blir ettter hvert lettere vær, sier Skaret.

På Vestlandet skyer det til fredag.

– Et nytt lavtrykk ved Island sender nedbør inn over Vestlandet midt på dagen. Sør- og Østlandet blir liggende i le foreløpig, og får nok en fin dag med rundt 20 grader, forteller Skaret.

Søkkvåt lørdag

Lørdag trekker nedbøren østover, og dersom dagens prognoser slår til starter helgen søkkvåt i hele Sør- og Midt-Norge.

– Det er fortsatt usikkert hvor mye nedbør det blir, prognosene svinger veldig, sier Skaret.

Også Nordland og den sørlige delen av Troms får en våt lørdag, så langt er det muligens bare den nordlige delen av Troms og Finnmark som slipper regnvær.

– Og nedbøren gjør at temperaturen synker, sier Skaret.

Best i øst søndag

Lavtrykket som kom inn over Vestlandet lørdag ser ut til å gå nordover, og søndag blir det regn fra Vestlandet til sør i Troms.

Finnmark ser ut til å gå klar.

– Sør- og Østlandet kan også slippe unna, og her stiger temperaturen litt. men pass på vinden, opp i liten kuling fra sørvest i Skagerrak, sier Skaret.