Tre dager med sol, og så kan alt skje

TEMPERATUR og nedbør midt på dagen.
TEMPERATUR og nedbør midt på dagen.
Sommeren ombestemmer seg hele tiden, så pass på å nyte solen nå som den er her.

Klokken sju i morges lå det 31,8 millimeter vann i bøtten på målestasjonen i Bergen.

Så langt har det regnet hver eneste dag i juni, ny rekord med to dagers margin, foreløpig. Den forrige rekorden var på 24 dager, og ble satt i 1952.

Både lørdag og søndag var søkkvåte, med over 30 millimeter nedbør begge dagene. Pøsregnet gjør at juni også klatrer på statistikken over totalnedbør.

– Så langt i juni er det kommet 270,3 millimeter, og noe som gjør juni til den nest våteste siden målingene startet for over 150 år siden, forteller Storm-meteorolog Olav Krogsæter.

NEDBØR i Bergen siden mai

Det er noen dager igjen av juni fortsatt, setter Bergen ny totalrekord også?

– Jeg tror ikke det. Nå skinner solen i Bergen, og det kommer den til å gjøre tirsdag og onsdag også. Det kan komme litt regn torsdag og fredag, men langt fra nok til ny rekord, svarer Krogsæter.

Best mandagsvær i sør

Det er ikke bare vestlendingene som får noen fine dager nå. Et høytrykk ute i Atlanteren dytter lavtrykkene østover og sørover.

– Det går noen kraftige regnbyger i Trøndelag og på Mørekysten først på dagen i dag, og det kan komme en og annen tordenbyge sør på Østlandet i ettermiddag, men eller blir det bra vær i hele Sør-Norge, sier Krogsæter.

Nord-Norge har det for det meste skyet, og det går kraftige regnbyger i Nordland. Også Troms og Finnmark får litt regn i dag.

NEDBØR frem til midnatt lørdag

Kampen mellom høytrykket i vest og lavtrykkene det jobber med å rydde bort, gjør at det blåser kraftig fra hele kysten fra Lindesnes til Hammerfest. Kuling fra nord, opp i stiv kuling langs kysen av Sørlandet.

Enda bedre tirsdag

Tirsdag kommer høytrykket inn over Sør-Norge, og lavtrykket som ga nedbør i nord mandag ligger over Finland.

– Sør-Norge får en fin dag, vinden er minket til bris, og temperaturen er på vei opp, sier Krogsæter.

Nord for Stad henger det igjen noen regnbyger. Fra Nordland og sørover gir bygene seg utover dagen, og i Troms og Finnmark er det bare kysten som får nedbør. Også i nord minker vinden.

– Det blir kansje enda litt varmere i Sør-Norge, i Nord-Norge skjer det lite med temperaturene, sier Krogsæter.

Fin onsdag

I Sør-Norge blir onsdag den beste dagen denne uken. Høytrykket sørger for sol og finvær i hele Sør-Norge, med temperaturer på 20-tallet de fleste steder.

Nord-Norge har noen flere skyer, og det kan komme litt regn her og der, men ikke store mengder. Her er det kaldere enn i sør, under 15 grader i Nordland og rundt ti grader lenger nord.

Så kan alt skje

Torsdag kan finværet lengst sør i Sør-Norge bli ødelagt av et lavtrykk sør for oss.

– Prognosene er veldig usikre, men er vi uheldige trekker det inn mot Sørlandet natt til torsdag, forteller Krogsæter.

Slik det ser ut nå er det bare Trøndelag og Møre og Romsdal som kan være sikre på sol. Bor du sør for Stad og Dovre må du være forberedt på skyer og nedbør i perioder.

– Høytrykket ser ut til å bygge seg inn over Nord-Norge torsdag, og det er bare Vesterålen og Troms som fortsatt kan få litt nedbør. Ellers blir det fin i nord, sier Krogsæter.

Fredag fortsetter finværet fra Sunnmøre og nordover.

– Lenger sør vet vi rett og slett ikke hvordan detaljene blir, men det er fortsatt størst sjanse for nedbør aller lengst sør, sier Krogsæter.

Laster pollenkart
 • Or
 • Hassel
 • Bjørk
 • Salix
 • Gress
 • Burot
 • Ingen
 • Beskjeden
 • Moderat
 • Kraftig
 • Ekstrem
I dag
22. feb.
Norway
I morgen
23. feb.
Norway
Or

Kraftig spredning av gresspollen

Nå er Sør-Norge i gang med tredje runde pollenspredning. Or og Hassel gjorde seg ferdig først, i april og mai var det bjørken som plaget oss, nå er det gresset som blomstrer.

NAAF varsler kraftig spredning av gresspollen på Sørlandet i dag. I morgen blir det kraftig spredning også på Østlandet.

I resten av Sør-Norge er spredningen beskjeden og moderat - foreløpig.

Sol og tørt vær gjør at hele Sør-Norge må regne med kraftig spredning fremover.

Lik på Facebook