Den virkelige vårvarmen lar vente på seg over hele landet.

Noen ligger i le

Denne helgen er landet nærmest delt i to. For noen av oss blir det surt, sludd og vindfullt, mens det for andre blir kjølig, men mye pent vær.

– Fredag er preget av bygevær i vest, som strekker seg videre nordover til og med Nordland. Det er sludd- og snøbyger, og enkelte steder langs kysten vil det blåse opp mot stiv kuling, sier meteorolog ved StormGeo, Roar Inge Hansen.

Et lavtrykk ved Bodø-traktene gir kald og nordvestlig vind langs hele nord- og vestkysten.

I fjellet i vil det blåse stiv til sterk kuling fra nordvest.

Inngangen til helgen blir langt bedre på Østlandet.

– Der er det ganske så fint vær! Østlandet ligger i le for bygeluften, men det vil nok blåse en del der også. Fredag vil det i lavlandet bli frisk bris, og liten kuling enkelte steder, også nedover langs kysten ved Lindesnes, sier Hansen.

Lørdag vil det fortsatt bli mye pent vær på Østlandet, med mye sol og mindre vind.

– Det er mye fint vær og sol, men det er et vær som er preget av kalde luftmasser. Det kan oppstå noen få byger, og i nordlige fjellstrøk kan det komme snøbyger. Selv om det blir mye sol vil ikke temperaturene komme opp mot mer enn fem til seks grader, sier Hansen.

15 minusgrader

Fra langt sør på Vestlandet og helt til Nordland fortsetter den kalde, nordvestlige vinden. Pålandsvind gjør at det her blir makstemperaturer på skuffende fem grader.

– Det blir kuling, sludd- og snøbyger fra Nordland, som vil bre seg til Trøndelag, Møre og Romsdal og vestlandet. Det kan bli mer regn langs kysten, men det kan faktisk komme snø mange steder. Når man kommer litt i landet og litt opp i høyden faller nedbøren som snø, sier han.

Troms og Finnmark får en lørdag med opphold og sol innimellom.

– Her er det kaldt, med rundt null grader på dagen. Enkelte steder, blant annet på Finnmarksvidda, kan det blir minus 15 grader på natten, sier Hansen.

Søndag får store deler av landet det samme været de har hatt fredag og lørdag.

Det er fortsatt Østlandet som får det beste været, med sol og mye oppholdvær, mens det fra Nordland og sørvestover blir sludd og bygevær.

– I Finnmark og Troms blir det brukbart vær, som trolig vil bre seg litt sørover. Lofoten kan få en fin søndag, sier Hansen.

Over normalen

På Vestlandet vil vinden minke noe, og det blir liten bris de fleste steder.

De virkelige deilige vårtemperaturene lar derfor vente på seg, også denne helgen.

– Det er litt kaldere enn normalt, men det vil jo alltid være variasjoner i april. Hvis vi ser på hele april hittil så er vi 1-2 grader over normalen, sier Hansen.