Torsdag er det ekstremværet Vidar som har preget været i Sør-Norge.

Ikke selve ekstremværet kanskje. Sjøen gikk over kaikanter og inn i naust, men Vidar ble mindre hissig enn meteorologene fryktet.

Men vinden og nedbøren merket vi godt.

På Vestlandet sør for Hardangerfjorden har det blåst oppe i liten storm. Torsdag ettermiddag er vinden løyet til stiv og sterk kuling. I ytre Oslofjord blåser det stiv kuling.

Også i fjellet blåser det, og går heftige snøbyger. Sammen med stor snøskredfare skaper det problemer på fjellovergangene også torsdag ettermiddag.

Klokken 16.30 er Haukelifjell stengt, Hardangervidda, Hovden-Haukeli, Vikafjellet og Hol-Aurland er kolonnekjørt.

HAUKELIFJELL nå

HEMSEDALSFJELL nå

HARDANGERVIDDA nå

Værkamera: Vegvesenet

Skummelt vær fredag den 13.

Fredag ligger lavtrykket inne over Midt-Norge, og i løpet av morgenen snur vinden på nord fra Trondheim og sørover.

Sør på Vestlandet øker det på igjen til stiv og sterk kuling, men det er kanskje kulden vinden tar med seg vi kommer til å merke mest til. Temperaturen synker i hele landet, samtidig som bygeværet fortsetter.

– Det er gode muligheter for at mange vestledninger våkner opp til noen centimeter snø fredag, forteller Storm-meteorolog Ina Ynnesdal.

Hele kysten fra Trøndelag og sørover får nedbør. Mest i Midt-Norge, minst på Sørlandet.

NEDBØR frem til midnatt mandag

I Møre og Romsdal kan det komme mellom 20 og 40 millimeter nedbør fredag, noe som betyr opp mot 40 centimeter snø dersom det blir kaldt nok.

Østlandet kan se frem til lite skyer og mye sol, men også her kan fredag den 13. bli en dag med is på veiene, bulking og utforkjøringer.

Nord-Norge ligger nord for lavtrykket, og får bris fra sør og sørøst, og fint vær.

– Det kan gå en og annen snøbyge langs kysten sør for Bodø, sier Ynnesdal.

Fin helg, får vi håpe

I nordavinden har det dannet seg to små lavtrykk.

Fredag morgen ligger det ene utenfor kysten av enten Midt-Norge eller Nordland. Det andre ligger like utenfor kysten av Vestlandet, på vei sørover i Nordsjøen mot Tyskland.

Slike små lavtrykk kan være uforutsigbar, og plutselig endre bane, styrke og hastighet, så helgevarselet er usikkert.

– Slik det ser ut nå kommer ikke lavtrykket som er på vei sørover til å påvirke oss, men man vet jo aldri, forteller Ynnesdal.

Er vi heldige starter helgen med sur nordavind, men opphold og mye sol i nesten hele Sør-Norge på lørdag. Også Nord-Norge ser ut til å få en brukbar lørdag.

– Noen snøbyger fra Nordfjord og nordover til Troms, og noen byger i Vest-Finnmark også til kvelden. Ellers opphold, forteller Ynnesdal.

Søndag bygger det seg opp en høytrykksrygg over Sør-Norge, og det gjør at snøbygene i Nordfjord gir seg i løpet av kvelden. I nord er det bare Øst-Finnmark som får en og annen snøbyge.

Finværet fortsetter inn i neste uke.

– Det henger noen snøbyger igjen i Trøndelag først på dagen, men utover det mye fint vær i hele landet, forteller Ynnesdal.