Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Desta Marie Beeder spaserer snart ut av værstudio for siste gang. Inn kommer Kristina Kvistad Hustad (27). Hun gleder seg.

– Jeg har hatt lyst til å jobbe i TV siden jeg gikk i femteklasse, smiler hun.

Lett jobb

TV 2s værsjef Eli Kari Gjengedal hadde en enkel jobb da hun skulle finne Destas etterfølger. Hun har hatt et godt øye til Kristina lenge.

Kristina har jobbet i TV 2 i snart fire år, både bak og foran kamera. Eli Kari ble kjent med henne i God morgen Norge, der Eli Kari presenterte været og Kristina var reporter.

Helt nederst kan du bli med Kristina på reportasjereise til Sverige.

TV-erfaringen til tross, Kristina vet at hun likevel har mye å lære.

– Jobben som TV-reporter er veldig forskjellig fra det jeg skal gjøre nå. Som reporter står du med mikrofonen i hånden og skal få andre til å fortelle, nå må jeg fortelle selv, sier Kristina.

PÅ KURS hos Desta Marie. 
PÅ KURS hos Desta Marie.  Foto: Ronald Toppe / TV 2

Det er gått et par måneder siden Eli Kari blinket ut Kristina som Destas etterfølger. Hun er ferdig med kurset i meteorologi, nå er hun i Bergen for å få opplæring i teknikken bak værmeldingen. Neste fag på Eli Karis værdameskole er studiotrening.

Men ikke alt kan læres på et kurs.

Hvordan oppleves det, egentlig?

Som værdame kommer Kristina inn i stuene til folk, og alt hun gjør blir vurdert og kommentert. Hvordan oppleves det egentlig, og hvordan skal hun takle det å ha et fjes alle kjenner? Kristina vil gjerne ha råd.

I lunsjen stikker Desta og Kristina en tur ut i solen. Det er kaldt i Bergen, men været er så fint at de setter seg ned utendørs på kafeen rett ved TV 2.

HVORDAN er det egentlig å være værdame? Kristina er spent. 
HVORDAN er det egentlig å være værdame? Kristina er spent.  Foto: Ronald Toppe / TV 2

Desta har vært gjennom det som nå venter Kristina, og har et krystallklart råd.

– Ikke vær for selvkritisk. Seerne vil deg vel, og har virkelig lyst til å bli kjent med deg.

– Der har jeg nok noe å lære, ler Kristina.

Da Desta begynte i værdamejobben var også hun spent på hvordan det ville bli å være et kjent fjes.

– Mye mindre dramatisk enn jeg fryktet. Jeg merker blikkene, og det hender noen vil prate litt, men folk er hyggelige. Og det meste er jo akkurat som før, regninger i postkassen og middagslaging, smiler hun.

Sunnmøring

Kristina er oppvokst på Sæbø på Sunnmøre. Etter journalisthøyskolen i Volda dro hun til Oslo. Nå flytter hun til Bergen.

– Bergen er en ny by for meg, det blir spennende å se hvordan jeg takler regnet. Men det er godt å komme tilbake til Vestlandet. Jeg liker å være ute, og gleder meg til å ha skikkelige fjell rundt meg igjen, sier hun.

Desta Marie sier takk for seg onsdag 30. november. Kristinas første værmelding ser du på TV 2 torsdag 7. desember.

Bli med Kristina på reportasjereise til Sverige