BADETEMPERATURER: Slår værvarselet for kommende uke til, er det fullt mulig å kose seg både på land og til sjøs i hele landet. Foto: NTB scanpix.
BADETEMPERATURER: Slår værvarselet for kommende uke til, er det fullt mulig å kose seg både på land og til sjøs i hele landet. Foto: NTB scanpix. Foto: Poppe, Cornelius

viktig melding fra meteorologen:

Sommeren kommer tilbake!

Værvarslet for kommende uke er en eneste lang gladmelding til alle i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er sjelden en meteorolog kan si dette, men det blir varmt i hele Norge til uken, formelig stråler Storm-meteorolog Mariann Aabrekk på telefon til TV 2.

Bare helgen får regnet fra seg, står et høytrykk klar til å gi oss alle sol og varme, forteller Aabrekk.

– I bakkant av lavtrykket som beveger seg nordover nå, kommer høytrykket med temperaturer over 20 grader; noen steder kanskje opp i 25 grader, forteller meteorologen.

Sjekk været der du bor på Storm.no

Det begynner i sør på mandag, med tørt og varmt vær. Deretter kan samtlige landsdeler finne frem solbriller og t-skjorter.

– Fra tirsdag blir det fine forhold i hele landet. Norge dekkes rett og slett av et høytrykk. Fra onsdag vil spesielt Østlandet få mye fint vær, men selv om det kan komme nedbør langs hele vestkysten, er ikke solen og varmen langt unna der heller, sier Aabrekk.

Selv til fjells vil temperaturene være gode, med mellom 15 og 20 grader i enkelte områder. Kort fortalt: Det blir fint vær i Norge hele kommende uke.

– Det er fint for en meteorolog å kunne si dette: Temperaturene i hele landet blir godt over det vi kan forvente i midten av september, konkluderer Aabrekk.