KAN BLI KRØLL: – Det kan bli trøblete allerede fra og med i morgen, opplyser Storms meteorolog om de neste dagenes værforhold, spesielt i én del av landet.
KAN BLI KRØLL: – Det kan bli trøblete allerede fra og med i morgen, opplyser Storms meteorolog om de neste dagenes værforhold, spesielt i én del av landet. Foto: Stian Lysberg Solum

– Det kan bli farlige forhold

Ifølge meteorologen bør bilistene være spesielt oppmerksomme de neste dagene.

For helgen var meteorologenes spådom opp-ned-tilstand i Norge, med minusgrader i sør og plussgrader i nord. Nå returnerer vi til normal-tilstand, opplyser vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen til TV 2.

– Det snur seg tilbake til det normale: det blir kaldest i nord, og mindre kaldt i sør. Det vil skje en del skifter, sier meteorologen.

Det blir helt sør i Sør-Norge som får mest «vær» de kommende dagene.

Sterk vind og mye nedbør

– Årsaken til det er et temmelig kraftig lavtrykk som kommer inn mot Norge torsdag, og det gjør seg gjeldende allerede onsdag. Man kan kalle det et stormsenter i Nordsjøen. Dette lavtrykket vil ta seg innover Sør-Norge inn mot helgen, og gjøre ting temmelig urolig østafjells, samt i Rogaland, sier meteorologen.

Torsdag er det ifølge Storm mulighet for vindkast med stormstyrke på strekningen Kristiansand-Stavanger.

– Det vil bli temmelig mye nedbør vest i Agder og i Sør-Rogaland, sier han.

Stort sett vil nedbøren komme som snø, men trolig som regn i kystområdene.

– Det vil kunne skape problematiske forhold, sier meteorologen.

Kan bli trøbbel i trafikken

Også på store deler av Østlandet vil man ifølge meteorologen kunne få problematiske trafikkforhold som følge av været.

– Det kan bli trøblete allerede fra og med i morgen. Nord på Østlandet vil nedbøren helst komme som snø, men lenger sør vil det nok komme ned som regn, for så å fryse til is, sier han.

– Det kan bli farlige forhold, og det kan bli svært glatt, fortsetter han.

Ifølge meteorologen kan det også bli vanskelige forhold ved enkelte fjelloverganger, særlig i de sørlige områdene, slik som ved Hardangervidda og Hemsedal, de neste to dagene.

Fint vær i nord

Samtidig som været vil herje i sør, vil knapt komme noe nedbør nord for Stad, og perioden med lite snø i Nord-Norge vil fortsette.

– Frem til fredag vil det knapt være nedbør. Men vinden vil være sterk, blant annet nord i Trøndelag. Det kan bli stormstyrke på vinden i Nordland torsdag og fredag.

Ifølge meteorologen vil den kalde østavinden påvirke til at det blir rundt 5-10 minusgrader i dette området.

– Vinden kan komme til å piske opp sjøen, og det er fare for ising for flere båter i området, sier Hansen.

Fra Lofoten og inn i Troms vil det være mye fint vær og lite skyer de neste dagene. Den lille nedbøren som kommer nord i Norge vil trolig komme på kysten av Øst-Finnmark, samt litt inn på Finnmarksvidda.

– Men det er ikke snakk om store mengder, sier Hansen.

Relatert