GRÅVÆR: Hele Norge har fått smake på varierende sommervær den siste uken. Her fra Bjørvika i Oslo i juni.
GRÅVÆR: Hele Norge har fått smake på varierende sommervær den siste uken. Her fra Bjørvika i Oslo i juni. Foto: Silje Lunde Krosby, TV 2

Hit bør du reise for minst mulig nedbør i juli

Det skiftende, kjølige været ser ut til å fortsette over hele landet i ukene som kommer.

Nordmenn er på vei inn i sommerferie, og en majoritet skal tilbringe den her til lands. Men det ser det dessverre ikke ut til at værgudene bryr seg om.

For mens juni bød på tropenetter, varmerekorder og badetemperaturer godt over 20-tallet, har begynnelsen av juli vært heller skuffende. Og slik vil det trolig fortsette.

– Generelt tror jeg ingen slipper unna nedbør denne uken, sier Storm-meteorolog Ina Ynnesdal til TV 2.

Lavtrykk

Lavtrykkene som satte sitt preg på vær-uken som gikk, vil fortsette denne uken.

Meteorologen forklarer at lavtrykk vanligvis kommer inn over Sør-Norge og trekker nordover i Skandinavia.

– Men denne uken har vi et lavtrykk som bare blir liggende i Norskehavet vest for Nordland, og da blir det fortsatt en del bygevær, sier hun.

Det er Vestlandet og nordover som blir mest utsatt for denne nedbøren.

– Sør- og Øst-landet får lengre perioder med opphold, og kan få enkelte steder med opphold på rad, sier meteorologen, før hun understreker:

– Det blir ikke kanonfint, men det er der det blir lettest.

Også i Troms og Finnmark vil man få perioder med opphold, men da er det snakk om én dag i blant.

– Men de kan også få dager som blir ganske våte, sier Ynnesdal.

– Typisk norsk sommervær

På spørsmål om hvor ferierende nordmenn bør vende nesen for å treffe på det beste sommerværet senere i juli, har meteorologen ikke de mest oppløftende nyhetene.

– Det fortsetter mye med dette skiftende været, små lavtrykk som kommer inn og gir nedbør, og innimellom litt lettere vær, sier Ynnesdal.

– Det er kanskje de sør-østlige delene av landet som kan få det beste været i den forstand at det blir minst nedbør der, legger hun til.

Generelt vil den normalt kjølige værtypen fortsette, og det ser ikke ut som at noen hetebølge er på vei for å redde inn juli-sommeren.

– Det er typisk norsk sommervær, skiftende og uforutsigbart vær som vi ikke liker fordi det er vanskelig å legge en plan for feriedagene. Det er dessverre det vi ser for de kommende ukene, sier Ynnesdal.