VÆRVINNER: Østlandet blir ukas værvinner, hvor det er ventet 20 grader. Nordlendingene må vente enda litt til på høyere temperaturer enn fem grader, men kan glede seg over solskinn enkelte steder. Her fra Arendal.
VÆRVINNER: Østlandet blir ukas værvinner, hvor det er ventet 20 grader. Nordlendingene må vente enda litt til på høyere temperaturer enn fem grader, men kan glede seg over solskinn enkelte steder. Her fra Arendal. Foto: Jarle I. Kvam / Storms fotokonkurranse

Så lenge varer drømmeværet

Denne uka er det ventet hele 20 grader enkelte steder i Sør-Norge. I Nord-Norge ser ikke vinteren ut til å slippe taket helt ennå.

Det er særlig Østlandet som kan glede seg over sommertemperaturer denne uken.

Der er det ventet hele 20 grader enkelte steder.

– Det blir et snev av sommer til og med torsdag, sier meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo til TV 2.

Også fra Trondheimsfjorden og sørover på Vestlandet kan man glede seg over høytrykket som ligger over Sør-Norge. I indre områder er det ventet rundt 15 grader.

– Det er imidlertid fare for at det dukker opp en del tåke i kystområdene på Vestlandet og i Trøndelag de neste dagene. Tåken vil bli liggende utover dagen, og der vil det bli lavere temperaturer, ned mot ti grader, sier meteorolog Roar Inge Hansen.

Skår i gleden

Nord-Norge må derimot vente enda litt til på våren.

– Det er kaldt, fare for tåke lengst i nord og forskjellig grums, blant annet skyer, regn og yr, sier Hansen.

Høytrykket som ligger over Sør-Norge nå vil bre seg nordover, men det finnes skår i gleden. Pålandsvinden fører til at det ikke vil bli så mye lettere vær. I tillegg vil det komme et nytt lavtrykk.

Nordlendingene kan imidlertid glede seg over å kunne se sola i perioder de neste dagene. Sjansene er størst i Troms og Finnmark.

– Det er sprekker i skydekket i Nord-Norge, så det er ikke helsvart, men det er ikke høye temperaturer, sier meteorolog Hansen.

I Bodø og Tromsø for eksempel er temperaturene ventet å ligge på rundt fem grader.

Det blir knallfint vær i Sogndal også denne uken, her fra slutten Sogndal i slutten av mars. Foto: Monika Sødal / Storms fotokonkurranse
Det blir knallfint vær i Sogndal også denne uken, her fra slutten Sogndal i slutten av mars. Foto: Monika Sødal / Storms fotokonkurranse

Temperaturen faller

Det varme været som er meldt i Sør-Norge denne uken, ser ut til å vare fram til fredag.

– Mye tyder på at det vil komme kaldere luft fra nord. Det blir ikke en voldsom væromlegging, men det blir kjøligere, sier meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo.

Til helgen er det ventet temperaturer ned mot ti grader igjen flere steder, lengst nord i Trøndelag kan temperaturen bli ned mot fem grader.