Innsjøen ser nesten giftig ut med den intense rosafargen, men fargen er skapt helt naturlig, og skjer hvert år.

En grønn alge på bunnen av innsjøen, i kombinasjon med veldig høyt saltnivå, gjør at vannet blir rosa. I år har det vært rekordvarmt både i januar, og mars i Australia, og det forsterker effekten. Algen som kalles Dunalliela trives godt i varmt vann og mye sollys.

– Fargen skyldes at saltinnholdet i vannet har økt fordi det er veldig varm og tørt nå, står det på nettsidene til Weatgate Park. De anbefaler folk å holde seg unna vannkanten.

Det advares mot å gå ut i vannet, men det er ikke fordi det er giftig.

^
Mange strømmer til for å se den rosa innsjøen. Vannet er ikke giftig, bare veldig salt. Foto: William WEST / AFP

– Grunnen er at vannet er så salt og det er så gjørmete på bunnen, at du kommer til å se ut som du er dekket av rosa glasur når du kommer opp igjen, sier en av de ansatte i parken, Mark Norman, til BBC i 2017.

Denne australske sommeren har vært rekordvarm. Det er den varmeste desember, januar og mars som noen sinne er registrert. I byen Rabbit Flat midt i landet har de hatt 115 dager på rad med temperaturer over 39 grader.

Rosa innsjøer er sjelden, men det finnes noen rundt om i verden. Ofte tørker disse innsjøene ut, men Dunalliela-algen overlever det meste.

I Australia finnes det flere rosa innsjøer, blant andre Quairading Pink Lake, Halite Lake i nasjonalparken Coorong, Hutt Lagoon og Pink Lake. De mister rosafargen når det blir kjølig og vått igjen.