Minusgradene brer seg utover østlige USA, fra Minnesota i nord og helt til Florida og New Orleans i sør. Det betyr at 200 millioner mennesker får minusgrader.

Likevel er det midtvesten som vil se de mest ekstreme temperaturene.

Onsdag og natt til torsdag er det blant annet ventet 30 kalde grader i Chicago. Lengre nord, i Minnesota, er det allerede 35 til 40 minusgrader flere steder.

Stengte skoler

I Minnesota stenger skolene, og guvernøren i Illinois advarer innbyggerne mot den ekstreme kulden.

Allerede har de lave temperaturene kostet en person livet, etter at en mann ble funnet ihjelfrosset i Rochester i Minnesota, der han var på besøk hos noen slektninger. Han hadde glemt nøkkelen og frøs ihjel utenfor huset, ifølge CNN.

CNNs meterolog Tom Sater sparer ikke på kruttet når han skal beskrive været som er i vente.

– Dette er den typen kulde vi bare ser en gang i løpet av en generasjon. Dersom du er 25 år eller yngre, vil du aldri ha kjent en slik kulde før, sier han.

– Føltes kaldere

Mens denne type lave temperaturer i Norge er forbundet med det som kalles «kuldehøl» og vindstille forhold, vil det stedvis blåse frisk bris i USA, opplyser Storm Geo til TV 2.

Dette gjør at temperaturene vil føles betydelig kaldere ut enn det vi er vant til ved liknendene temperaturer i Norge.

En rekke steder er det også store mengder nedbør, da i form av snø, som også skaper problemer.

I flere delstater er myndighetene oppriktig bekymret for innbyggernes ve og vel i kulden, og det er flere steder opprettet egne varmestuer innbyggerne kan søke ly i.