15 plussgrader i natt, men:

Nå starter skisesongen

Til tross for uvanlig milde november-dager er mange skisentre klar til å åpne denne helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fønvind-effekten bidro til at søvngjengere og natteranglere på Sunnmøre nok en gang kunne nyte vårlige temperaturer natt til fredag. I Ålesund var det 15,8 grader, Tafjord hadde 14,7, mens Bergen hadde 12.6.

Storm-meteorolog Roar Hansen forteller at dette er uvanlig varmt for årstiden, men at det ikke er snakk om noen rekorder.

Helgens værvinnere

Han forteller videre at Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge vil få mye mildvær fremover.

– Det er fortsatt over 10 grader i Møre og Romsdal og mildværet vil fortsette gjennom helgen. Det brer seg innover Nordland, og det vil også bli mildt i Troms og Finnmark. Det vil være varmegrader i Troms helt frem til tirsdag og onsdag. Det vil bli temperaturer mellom fem og ni plussgrader i Nordland og Troms, og kanskje i underkant av fem i Finnmark i helgen, forteller Teigen.

– Det er folk i Midt-Norge og nordover som blir helgens værvinnere. Det vil være et høyt skydekke og minimalt med nedbør. Skåret i gleden er at det kan bli relativt kraftig vind med kuling, sier Hansen.

På Vestlandet ser det langt gråere ut, og bygeværet vil fortsette de tre neste dagene.

Østlandet får plussgrader og oppholdsvær lørdag, mens søndagen blir mer rufsete, med synkende temperaturer.

Her kan du stå på ski

Til tross for mildvær i høyfjellet de siste dagene, er de fleste store skisentrene klare til å åpne alpinbakkene denne helgen helgen.

Geilo
Hafjell
Gålå
Aurdal - Valdres
Ål
Hemsedal
Skeikampen
Vrådal
Norefjell
Kvitfjell
Varingkollen
Gausta
Strandafjellet
Uvdal
Trysil
Kongsberg
Beitostølen
Drammen
Storefjell
Haukelifjell
Nesfjellet
Sauda
​Skagahøgdi
Kilde: fnugg.no - med forbehold om at det kan bli endringer

Daglig leder i Norefjell, Marius Arnesen, gleder seg stort til sesongstarten. Han forteller at de fleste anleggene på Østlandet har fått laget masse kunstsnø i løpet av ti kalde dager tidligere i måneden.

– 5-6 anlegg har åpnet allerede, og fra og med i morgen er det 27 anlegg som åpner. Det er varslet snø søndag og kaldere vær fremover, jubler Arnesen i intervju med God morgen Norge.

Se intervjuet i vinduet øverst.

På Beitostølen har de allerede hatt gode forhold på skistadion en god stund, takket være at de har lagret 35.000 kubikkmeter snø under sagmugg fra forrige vinter.

– Vi har World Cup her neste helg så det er perfekte forhold på stadion og det preppes hver dag, forteller Lars Helgerud ved turistinformasjonen på Beitostolen.

Også på Geilo og Hemsedal er de klare for åpning denne helgen. På Geilo åpner noen utvalgte bakker både på Geilo-siden og i Vestlia takket være kunstsnø.

Hemsedal åpnet bakkene fredag morgen, og melder om fine forhold, som man kan se på bildet øverst i saken.

– Vi har åpent 5 heiser og 4 løyper. Det er bra forhold i bakken. I morgen er det Hemsedal Ski Test Weekend med 25 utstillere og FreeX Junior Park Jam. Og selvfølgelig afterski på Skistua, Hollvin og Stavkroa, sier Anne-Lise Holde Dokken ved Hemsedal skisenter til TV 2.

Sjekk hvilke alpinanlegg som er åpne i helgen hos Fnugg.no

Kaldere til uka

Meteorolog Roar Hansen har flere gode nyheter til skisentrene og skiglade nordmenn.

Snøgrensa vil synke markant på Østlandet søndag og nedbøren vil komme som snø over 500 meter.

Til uka går vi inn i en kaldere periode i hele landet.

– Fra tirsdag kveld vil man få inn kaldere vind fra nordvest innover hele landet. Da risikerer man at nedbøren kommer som snø helt ned i fjæresteinene på Vestlandet, men det er fryktelig usikre prognoser, understreker Hansen.