Torsdag ligger Norge i skvis mellom to trykk. et lavtrykk i vest og et øytrykk i Øst. «Vinner» høytrykket kan neste helg bli flott i store deler av landet.
Torsdag ligger Norge i skvis mellom to trykk. et lavtrykk i vest og et øytrykk i Øst. «Vinner» høytrykket kan neste helg bli flott i store deler av landet.

Nå stiger temperaturene – her kan det bli «indian summer»

Etter en søkkvåt start på uka, kan vi få smak av sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uka som kommer starter med det vi har blir godt kjent med i det siste; Et lavtrykk som kommer inn fra vest, og gir oss nedbør. Mye nedbør.

Masse nedbør

Det vil regne godt allerede mandag, men det er tirsdag som blir virkelig søkkvåt. I alle fall i vest.

– Vi kan få 100 til 120 millimenter nedbør på Vestlandet tirsdag. Lavtrykket blir liggende i ro, og derfor vil det bli veldig mye regn på samme sted, sier vakthavende meteorolog, Ina Ynnesdal i StormGeo til TV 2.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for tirsdag og natt til onsdag på Vestlandet.

Østlandet ligger i le for det verste regnet. Her vil det bli mer spredt nedbør mandag og tirsdag.

Nord-Norge vil også få en god del nedbør disse dagene.

Væromslag

Men onsdag begynner ting å skje. Regnfronten avtar, og vi får en væromslag med stigende temperaturer.

– Det kan bli temperaturer rundt 15 grader i sør og i øst, med vind fra sør- sørøst, sier Ynnesdal.

De sørlige luftstrømmene fortsetter torsdag, og det betyr at det kan bli mye vind inn mot Sørlandet og Østlandet, men Vestlandet vil nå ligge i le, og får føneffekt.

– Da kan vi få temperaturer opp i 17 grader. I Tafjord i Møre og Romsdal blir det ofte varmt, og vi kan vi kanskje se 20-tallet, sier Ynnesdal.

Kan bli drømmehelg

Norge ligger disse dagene midt mellom et lavtrykk i vest og et høytrykk i øst, og hvilket av disse trykkene som «vinner» vil avgjøre hva slags vær vi får neste helg.

– Det kan enten bli skikkelig høst, eller veldig sommerlig. Hvis alt klaffer kan det bli høye temperaturer i hele Sør-Norge, og langt opp i Nord-Norge, sier Ynnesdal.