Stanset skip med nødhjelp til Sri Lanka

Myndighetene på Sri Lanka har avvist et utenlandsk skip med nødhjelp til tamilene på øya. Syrisk-registrerte Captain Ali måtte gjøre vendereis uten å ha fått losset forsyningene.

Captain Ali ble stanset av den srilankiske marinen og mannskapet tatt i avhør etter at skipet sist torsdag kom inn i srilankisk territorialfarvann utenfor vestkysten av øystaten. Mandag fikk skipet ordre om å forlate Sri Lanka.

- Skipet var kommet inn i våre farvann uten å følge de riktige prosedyrene, sier en tjenestemann i Colombo. Fartøyet ble gjennomsøkt, men det ble ikke funnet våpen eller ammunisjon om bord, tilføyde han.

Skipet var i stedet lastet med mat og andre forsyninger til den tamilske sivilbefolkningen. Tusenvis av sivile tamiler ble sittende fast i et område nordøst for Sri Lanka, der de siste kampene raste før regjeringen erklærte seier over den tamilske LTTE-geriljaen 18. mai.

Nødhjelpen til sivilbefolkningen i de krigsherjede områdene var gitt av tamiler i utlandet. De ble lastet om bord i et skip i den britiske havnebyen Ipswich i april og fraktet til Frankrike, der lasten så ble overført til Captain Ali. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2