FINALEKLAR: Eirik Verås Larsen skal padle VM finale i K1 1000 meter fredag. (Foto: Frode Olsen)
FINALEKLAR: Eirik Verås Larsen skal padle VM finale i K1 1000 meter fredag. (Foto: Frode Olsen)

Verås Larsen tideler fra EM-medalje

I et løp hvor tyske Max Hoff knuste verdensrekorden på K1 1000 meter, var Eirik Verås Larsen 27 hundredels sekund bak medalje i padle-EM i Beograd.

Hoff parkerte resten av feltet og padlet inn til suverene 3.22,485. Det er over to sekunds forbedring av Ben Fouhys verdensrekord fra 2006.

LES: Padling: Tre nordmenn til EM-finale

Verås Larsen var nesten fire sekunder bak vinneren. Til tross for at det ikke ble medalje var han greit fornøyd med sitt beste løp for året.

– Her var nesten alle de beste med, så slik sett var plasseringen bra. Eirik var enig i at det var et godt løp, og han melder seg helt klar på i kampen til å klare OL-kravet til London neste år, sier landslagssjef Tom Selvik til NTB.

Hoff var det lite å gjøre med, og Selvik var nærmest stum av beundring for den tyske verdensmesteren.

– Det er noe av det råeste jeg har sett i internasjonal padling. Det bringer tankene tilbake til da Knut Holmann vant med et par sekunder under OL i Sydney. Men i dag var det også ekstremt gode forhold, mente Selvik.

– De padlet et meget godt løp og leverte den nest beste norske tiden i historien med 3.10,5. Også i dette løpet ble det satt verdensrekord av tyske Marin Hollstein/Andreas Ihle, så nivået var høyt, sa Selvik.

– Jeg har ingen store forventninger. Men om de klarer å plukke så mange båter som mulig, må vi være fornøyde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2