Ndure tar ikke sjansen på å løpe 200 meter

Jaysuma Saidy Ndure kommer ikke til å stille på 200 meteren på grunn av faren for å pådra seg en skade i de krappe svingene på Olympiastadion.

Jaysume Saydi Ndure under semifinalen på 100 meter (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Jaysume Saydi Ndure under semifinalen på 100 meter (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Det norske sprinthåpet antydet mandag at han kunne komme til å droppe 200-meteren, men ville teste banen først. Det har han gjort, og i samråd med den sportslige ledelsen i friidrettsforbundet er det bestemt at Jays, som han kalles, avslutter EM-innsatsen sin etter torsdagens 100-meterfinale.

– Verken vi i forbundet eller Ndure selv ønsker å ta noen sjanser. Derfor støtter vi Jays 100 prosent i at han står over fredagens og lørdagens 200 meterløp i Helsingfors. Svingene på denne stadion er rett og slett for krappe, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Jaysuma Saidy Ndure er stort norsk sprinthåp i London-OL, og det spiller selvsagt en stor rolle at OL ikke er mer enn fem uker unna. Der stiller Ndure på begge sprintdistansene, men svært mange mener at de beste sjansene hans ligger i 200 meteren. Der kan han fort bli en medaljekandidat.

Les også: Ndure fikk hamstring-trøbbel i semifinalen

– Med tanke på OL kunne vi ikke ta sjansen på å slippe Ndure løs på 200 meter her i Finland. Derfor blir det ikke noe, sier Ronny Nilsen.

Selv mener Ndure at han har like gode sjanser på begge distansene i OL, men på 100-meteren er nok en finaleplass det beste han kan håpe på. På 200 meter derimot kan han med klaff kanskje være med og kjempe om en plass på seierspallen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2