Nadal: – Urettferdig at Madrid ikke fikk OL

Madrids tredje strake nederlag i kampen om å få arrangere olympiske sommerleker førte til skuffelse og til dels raseri i Spania.

SKUFFET: Rafael Nadal var nok mer fornøyd med å kvalifsere seg til US Open finalen enn utfallet av hvem som skal arrangere OL i 2020. (Foto: EMMANUEL DUNAND/Afp)
SKUFFET: Rafael Nadal var nok mer fornøyd med å kvalifsere seg til US Open finalen enn utfallet av hvem som skal arrangere OL i 2020. (Foto: EMMANUEL DUNAND/Afp)

Tokyo vant budrunden med Istanbul og Madrid i kampen om å få arrangere sommer-OL i 2020.

Det har satt sinnene i kok i Spania hvor store idrettspersonligheter som Lionel Messi har vært på arrangørens side.

Les også: Tokyo skal arrangere OL i 2020

– Urettferdig
Tennisstjernen Rafael Nadal er blant de som har kritisert IOCs avgjørelse om igjen å vrake Madrid ved valget av vertsby for olympiske sommerleker.

Nadal har jobbet hardt for å skape blest om den spanske søknaden, og han ble skuffet og sjokkert da Madrid røk ut allerede i første stemmeomgang i Buenos Aires.

– Det er veldig tungt og slitsomt for oss alle, for landet Spania og byen Madrid har jobbet så hardt og søkt så mange ganger, sa 27-åringen.

– Vi føler at vi fortjener å få OL. Jeg mente at vi lå veldig godt an, og hele landet var involvert. Etter så mange år med arbeid synes jeg ikke det er 100 prosent rettferdig at vi ryker ut i første runde når rivalene ikke har vært med så lenge.

Nadal uttalte seg etter å ha vunnet sin semifinale i US Open i New York.

Les også: Djokovic møter Nadal i finalen

Mener IOC er usolidarisk
Flere andre prominente personligheter og medier har reagert med sinne og frustrasjon over avgjørelsen.

– Jeg er uendelig trist, sa kronprins Felipe, som spilte en viktig rolle under Madrids presentasjon for IOC-medlemmene lørdag. Da var optimismen fortsatt stor.

Madrid røk i strid med alle forhåndstips ut allerede i første avstemningsomgang. Til sist tok Tokyo en klar seier.

– Madrid har forstand, IOC har det ikke, skrev sportsavisen As søndag.

– IOC avviste Madrids sparsomhetsprinsipp og stemte for ødsling med investorpenger, skrev Marca.

Etter å ha søkt om lekene både i 2012 og 2016 har Madrid allerede på plass de fleste anlegg og det meste av infrastrukturen. Det ville derfor blitt rimelige leker om den spanske søknaden hadde vunnet.

Tyrkerne jublet for tidlig
I Tyrkia jublet innbyggerne for at Istanbul hadde vunnet kampen om OL - men for tidlig.

I første avstemningsrunde endte Istanbul og Madrid likt, og det måtte avvikles en ny avstemning om hvem av dem som skulle gå videre til finalen mot Tokyo. Da Istanbul ble utropt som vinner av den avstemningen, misforsto tyrkiske journalister og søknadsmedarbeidere og begynte å gratulere hverandre med å ha fått OL.

Desto større ble skuffelsen da det viste seg at Tokyo hadde vunnet.

Også i Kina skapte den ekstra avstemningen forvirring. Flere statlige medier, blant dem nyhetsbyrået Xinhua, meldte at Istanbul var valgt til OL-vertsby.

Tabben førte til en storm av kritiske meldinger på mikrobloggtjenesten Sina Weibo, som er Kinas svar på Twitter.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2