Lochte tok sin tredje gullmedalje

Amerikanske Ryan Lochte (26) fosset inn til sitt tredje gull i svømme-VM i Shanghai på 200 meter rygg fredag.

Ryan Lochte. (Foto: PETER PARKS/Afp)
Ryan Lochte. (Foto: PETER PARKS/Afp)

Trippelmesteren ledet fra start til mål og hentet tilbake tittelen han vant i 2007. Lochte svømte i mål på 1.52,96 foran Ryosuke Irie fra Japan og Tyler Clary fra USA.

Tidligere i mesterskapet har Lochte snytt Michael Phelps for gullet både på 200 meter fri og 200 meter medley. På sistnevnte distanse satte Lochte i tillegg mesterskapets første verdensrekord, uten superdrakten han selv satte den forrige rekorden med.

Lochte var også på laget til USA, som tok gull på 4x200 fri senere på dagen.

Like før Lochtes nye gulløp sørget danske Jeanette Ottesen og Aljaksandra Gerasimenia for å dele gullmedaljen på 100 meter fri med tiden 53.45. Det var bare tredje gang i historien - og annen gang i det pågående mesterskapet - at to svømmere slo inn i bassengkanten på samme tid.

Tidligere i mesterskapet sørget de to franskmennene Camille Lacourt og Jérémy Stravius for at det første gang ble delt en gullmedalje på 100 meter rygg i et VM. Før årets mesterskap var det bare italienske Filippo Magnini og canadiske Brent Hayden som noen gang hadde delt en 1.-plass i VM. Det skjedde på 100 meter fri i 2007. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2