Havelange ferdig som ærespresident

João Havelange har trukket seg som ærespresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), meldes det i en rapport.

João Havelange
João Havelange

Rapporten fra den etiske kommisjonen som har gransket korrupsjonssaken rundt det konkursrammede markedsrettighetsfirmaet ISL ble offentliggjort tirsdag. Der står det at Havelange har trukket seg fra sitt æresverv, mens nåværende FIFA-president Sepp Blatter slipper konsekvenser av affæren.

Rapporten er ført i pennene av den tyske dommeren Hans-Joachim Eckert, som også er leder i FIFAs etiske komité. «Havelange trekker seg fra sin posisjon som ærespresident med virkning fra 18.04.2013», står det i rapporten.

LES: BBC: – FIFA er gjennomkorrupt
LES OGSÅ: «Sentrale ledere og ansatte burde vurdere sine stillinger»

Havelange, som blir 97 år i neste uke, var president i FIFA fra 1974 til 1998. Han er anklaget for å ha mottatt bestikkelser fra ISL. Ved å trekke seg unngikk han å bli frakjent vervet som ærespresident, noe FIFA-kongressen på Mauritius i slutten av mai skulle ta stilling til.

Blatter, som tidligere var Havelanges mest betrodde medarbeider, har tatt til orde for å fradømme forgjengeren æresvervet.

I rapporten står det at straffetiltak er problematiske, fordi det på det tidspunkt da bestikkelsene skal ha foregått ikke eksisterte noe etisk regelverk i FIFA. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2