Andreas Evensen. (Foto: Søren Bidstrup/NTB scanpix)
Andreas Evensen. (Foto: Søren Bidstrup/NTB scanpix)

Andreas Evensen sikret fjærvekt-tittel

Proffbokser Andreas Evensen seiret knepent på poeng mot iren Willie Casey etter tolv runder.

Han tok dermed WBCs internasjonale tittel i fjærvekt lørdag.

Seieren kom etter splittet dommeravgjørelse: 115-113, 114-114, 115-113. Nordmannen gikk ut i høyt tempo, men ble i fjerde runde skallet til blods under høyre øye.

Kuttet og etter hvert flere treffere fra Casey, førte til at Evensens ansikt hovnet kraftig opp. Det så ut til å kunne gå mot irsk seier da to runder gjensto av kampen, men nordmannen økte tempoet ytterligere og tok tilbake kommandoen i sluttrundene.

– Litt ømt, men det er verdt det. Styrken min er at jeg har god kondisjon. Jeg kunne kjørt på i 24 runder om nødvendig. Etter kampen var jeg sikker på at jeg hadde gjort nok for å vinne. Jeg utbokset ham (Casey) i runde etter runde, konkluderte Evensen for Viasat.

Sikter mot VM-tittel
Nå kan det åpne seg en mulighet til kamp om VM-tittelen i World Boxing Association (WBA). Trønderen står med merittlisten 16 seirer (6 knockout), to tap og en uavgjort.

– Jeg skal jobbe hardere og være enda bedre forberedt framover. Endestasjonen er en VM-tittel. Jeg stopper ikke før, slo Andreas Evensen fast.

Smådal vant
Willie «Big Bang» Casey er tidligere europamester, og han har også vært utfordrer til VM-tittelen i super bantam.

– Briten traff med tunge slag, og det er vanvittig hva Andreas tåler. Det er et helvete å møte en motstander som slår like hardt med begge hender og i hvert slag, sa trener Helge Wærøy.

I en tidligere kamp proffdebuterte Simen Smådal til seier. På mindre enn to minutter hadde nordmannen slått motstanderen kraftig til blods, og kampen ble stoppet.

Smådal blir trent av Thomas Hansvoll. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2