«Zucca» strålte i Europa-seier

Mats Zuccarello Aasen scoret for Europa i verdenscup-kampen i ishockey mot Tsjekkia mandag. Det ble 3-2-seier etter to minutters forlengning.

Mats Zuccarello Aasen, her avbildet med Tsjekkias Michal Kempny, noterte seg for en scoring i kampen mandag kveld. Foto: Nathan Denette /The Canadian Press/AP Foto: Nathan Denette

Leon Draisaitl scoret seiersmålet for Europa etter pasning fra den norske stjernen. Zuccarello skjøt selv inn 2-1-målet tidlig i 2.-perioden.

Nordmannen spilte sammen med Frans Nielsen og Marian Gaborik i Europas annenrekke.

Førsterekka besto av den slovenske kapteinen Anze Kopitar i spann med slovakene Marián Hossa og Tomas Tatar.

Martin Hanzal utlignet til 2-2 noen minutter etter Zuccas mål.

Etter å ha vunnet skuddstatistikken 8-5 i åpningsperioden, dominerte det sammensatte Europa-laget, fullstendig i midtperioden. De klarte å fyre av hele 21 skudd mot Petr Mrazek i det tsjekkiske målet. Han sto derimot som en levende vegg lenge. Han reddet også en straffe fra Europa-kaptein Anze Kopitar. (NTB/TV 2)