Zlatan mener det er en «dårlig vits» å sammenligne herre- og kvinnespillere

Fotballikonet Zlatan Ibrahimovic forstår ikke poenget med å sammenligne kvinnelige fotballspillere med sine mannlige kolleger.

– Den diskusjonen som pågår om hvordan Det svenske fotballforbundet vurderer prestasjoner innenfor herre- og kvinnefotballen er «en dårlig vits», mener Ibrahimovic i et intervju med avisen Expressen.

Han snakker om etterspillet til den svenske Fotbollsgalaen i november. Der ble midtbanespilleren Anders Svensson belønnet med en bil etter å ha satt ny svensk rekord i antall spilte kamper på A-landslaget. Therese Sjögran som har spilt flere A-landslagskamper enn sin mannlige kollega, fikk ingen bil.

– Ute i Europa blir jeg sammenlignet med spillere som Messi og Ronaldo. Her i Sverige blir jeg sammenlignet med kvinnelige fotballspillere. Skal jeg være nødt til å skamme meg over å være svensk fotballspiller?, spør Zlatan i intervjuet.

Han legger ikke skjul på at han synes den pågående debatten er tullete.

– Med alle respekt for det våre kvinnelige fotballspillere gjør, og de har virkelig gjort det veldig bra, så er det ikke rettferdig og mulig å sammenligne kvinnefotballen med herrefotball, sier Ibrahimovic. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2