Ydmykende tap for Wozniacki

Caroline Wozniackis oppkjøring til Australian Open sporet av da hun mandag tapte for Ksenia Pervak i Brisbane.

Den danske tennisyndlingen avsluttet dermed et svært skuffende år hvor hun mistet førsteplassen på verdensrankingen og ikke var i nærheten av å innfri ambisjonen om endelig å vinne en Grand Slam-turnering.

Hun innledet kampen mot 103.-rangerte Pervak godt, men greide ikke å følge opp. Tross 61 upressede feilslag vant den 21-årige kvalifiseringsspilleren fra Kasakhstan 2-6, 6-3, 7-6 (7-1) og tok sin første seier mot en topp-ti-spiller.

– Det var mange lange og jevne slagvekslinger, og det gikk bare ikke min vei, sa Wozniacki, som klamrer seg til 10.-plassen på WTA-rankingen.

– Det viktigste er at jeg har helsen. Da kan jeg kjempe meg tilbake, sa Wozniacki, som måtte svare på om den nye ringen på ringfingeren betyr at hun har forlovet seg med golfkjæresten Rory McIlroy. Han var blant tilskuerne i Brisbane.

– Jeg fikk ringen i julegave, og den passet på denne fingeren. Jeg tok den på, og så får jeg høre at jeg er forlovet. Det er jeg ikke. Det er annen gang vi har måttet avkrefte slike rykter. Ta det med ro, vi skal si fra om det skjer, sa Wozniacki, som får en treningsuke før det blir nye sjanser i Sydney siste uke før Australian Open. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2