Woods jobbet og slet for delt ledelse

Tiger Woods måtte jobbe knallhard, men slitet betalte seg og etter to runder er han i delt ledelse i US Open sammen med Jim Furyk og David Toms.

De tre har 139 slag etter to runder, noe som betyr at de er de eneste som er under par på banen i San Francisco. De har også en ledelse på to slag til spillerne som jager bak dem.

– Det var ikke lett i dag. For meg var det om å gjøre å være så tålmodig som mulig, og jeg synes jeg gjorde en god jobb med å klare akkurat det, sa Woods etter å ha kommet gjennom den andre runden.

Fire år siden sist

Woods har vunnet 14 majorturneringer i karrieren, men nå er det fire år siden han sist sto på toppen av seierspallen etter en slik turnering. Mye kan tyde på at han er på god vei opp av den bølgedalen han har befunnet seg i veldig lenge, og ekspertene mener at det spillet Woods varter opp med noe, tyder på at storhetstiden hans kan være på vei tilbake.

Woods hadde tre bogeyer på de ni første hullene, så det var ingen lett dag for ham, men han reddet seg elegant inn med birdier på hullene nummer 10 og 13. Men han måtte virkelig slite mot slutten for å holde seg i ledelsen.

– God kontroll

Amerikanerne Jim Furyk, som deler ledelsen med Tiger Woods, gikk annen runde på 69 slag, ett bedre enn Woods, mens David Toms også måtte bruke 70 slag på runde to.

– Jeg føler meg bra og hadde rimelig god kontroll. Derfor synes jeg resultatet mitt så langt er til å leve med, sa Furyk.

For iren Rory McIlroy ble det nok en skuffende dag på banen. Han gikk annen runde på 73 slag, men det var ikke nok til å klare cuten, og dermed er årets US Open over for hans del.

Turneringen fortsetter lørdag og avsluttes søndag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2