Vukicevic-saken foreldet og henlagt igjen

Påtalenemnda i Antidoping Norge måtte på ny henlegge dopingsaken mot friidrettstreneren Petar Vukicevic fordi den var foreldet. Samme konklusjon ble gjort i 2011.

Siden foreldelsesfristen er på åtte år kan ikke påtalenemnda går videre med saker fra før 2005. I Vukicevics tilfelle er den velkjente e-postkorrespondansen datert mellom 2001 til 2003.

– Saken måtte henlegges fordi den er for gammel. Vi har forsøkt å gjennomgå saken på nytt og spesielt sjekket epostene grundig. Undersøkelsene ga ingenting å gå videre med knyttet til dopingbestemmelsene som er innenfor foreldelsesfristen, sier leder Anstein Gjengedal i påtalenemnda til NTB.

Dermed ble konklusjonen den samme som i november 2011. Gjengedal mener likevel det var viktig og riktig av Antidoping Norge å gjennomgå saken på nytt. I tillegg til en rekke intervjuer og samtaler, er det også etter samtykke fra utøvere innhentet analyseresultater fra legebesøk.

– Det kom nye opplysninger som vi måtte ta på alvor. Samtidig fikk vi en skriftlig henvendelse fra Norges Idrettsforbund om å se på den nye informasjonen og mailene. Arbeidet har vært ganske omfattende. Vi har foretatt intervjuer med 40 personer, enkelte opp til flere ganger. Det har også blitt gjort grundige analyser, forteller Gjengedal.

– Har ressursbruken vært berettiget? (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2