Ydmyk Erik Røste overtar styringen i Skiforbundet

– Det blir som å hoppe etter Wirkola, sa en ydmyk 52-åring etter valget.

Erik Røste (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Erik Røste (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Erik Røste ble som ventet valgt til ny president i Norges Skiforbund etter Sverre K. Seeberg.

– Det er med hjertet jeg tar denne utfordringen, men det er også en oppgave jeg ser veldig fram til, og dersom det noen gang skal passe å snakke om å «hoppe etter Wirkola», så må det være nå, sa Erik Røste til forsamlingen på skitinget på Hamar.

Han har vært visepresident i forbundet de siste fire årene. Da Seeberg på et tidlig tidspunkt før tinget varslet at han ville trekke seg tilbake, ble det fort klart at Røste var mannen Skiforbundet ville satse på i presidentvervet.

– Tinget denne helgen har vært veldig fint. Noen saker er vi uenige om, men når det gjelder de store linjene er det ro og harmoni i Ski-Norge, sa den nyvalgte presidenten.

– Vi har vedtatt et skipolitisk dokument som i stor grad vil legge føringer for arbeidet vårt fram til 2016, men jeg må også si at jeg ser fram til en kjempespennende prosess mot et eventuelt OL i Oslo i 2022. Dette kan bli et fantastisk løft for hele norsk idrett, mente han.

Store mesterskap

Skiforbundet satser mye på at Norge skal få OL om ti år, men forbundet ønsker seg også andre store mesterskap i framtiden, og dersom Norge skulle vinne fram som OL-arrangør, mener skilederne i Norge at andre mesterskap bør gå utenfor Oslo.

Det var Sør-Trøndelag skikrets som lanserte forslaget om at Norges Skiforbund skal arbeide for å få lagt neste VM i Norge til en arena utenfor Oslo. Det ble argumentert med viktigheten av å benytte de store anleggene som ligger i distriktene, og forslaget ble vedtatt.

Det ble også understreket at det ikke bare er de nordiske grener som gjelder. Alpinistene vil også ha et ord med i laget.

– Jeg forstår at tinget er opptatt av det femte nordiske VM i Norge, men gjør litt plass til det første verdensmesterskapet i alpint også. Sørg for at det blir perspektiv på ting, sa leder av alpinkomiteen i skiforbundet, Elling Breivik. Han fikk stor applaus fra salen.

Skistyret skal i løpet av høsten ta stilling til om Norge skal søke alpin-VM i 2019 med Kvitfjell/Hafjell som arenaer for et eventuelt mesterskap.

Mange nye

Erik Røste ble, som nevnt, valgt til ny skipresident. Buskeruds Kristin Vestgren Sæterøy ble valgt til ny visepresident, mens Oslos Eva Tine Riis Johannesen ble valgt til nytt styremedlem sammen med Sør-Trøndelags Tove Moe Dyrhaug

Mikkel Berg, som er ny leder i fristilkomiteen, er også inne i skistyret. Det er samme er Torbjørn Skogstad, ny leder i langrennskomiteen.

Avtroppende president Sverre K. Seeberg ble ny leder for valgkomiteen, mens Kari Uglem (Sør-Trøndelag) er ny leder for kontrollutvalget.

Andreas Ekker fra Sør-Trøndelag fortsetter som leder for lov- og påtaleutvalget i Norges Skiforbund. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2