Weng-tvillingene vant NM-gull: – Det er ekstra stas å gjøre det sammen

Tvillingene sikret NM-gull på lagsprinten.

GULLTVILLINGER: Lotta Udnes Weng  (tv) fra Nes Ski og søsteren Tiril Udnes Weng  (th) her fra NM i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GULLTVILLINGER: Lotta Udnes Weng (tv) fra Nes Ski og søsteren Tiril Udnes Weng (th) her fra NM i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng gikk Nes inn til gull på kvinnenes lagsprint i langrenns-NM torsdag. BUL tok sølv og Varden Meråker bronse.

Nes-tvillingene hadde beste tid i semifinalen og fulgte opp i finalen. BUL-duoen Martine Ek Hagen og Heidi Weng ble slått med fire sekunder, og Varden Meråkers Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem med åtte.

– Det var skikkelig kult. Vi hadde håpet på medalje, og det var det som var målet. Det er gjevt å klare å ta seieren, sier duoen til TV 2.

– Vi har trent sammen hele livet. Vi hadde trent litt vekslinger her på forhånd, og fikk noen sekunder gratis der, forklarer søstrene.

Nå håper de to å utvikle seg videre og kjempe om større medaljer.

– Hvordan er det å vinne NM-gull sammen?

– Det betyr jo mye for oss. Vi har jo trent sammen hele livet. Det er ekstra stas å gjøre det sammen som tvillingsøstre, og for klubben Nes som vi omtrent har vokst opp i, sier de.

– Hvem blir best?

– Foreløpig er Lotta best i sprint, og jeg er best på distanse. Så vi kan jo bare holde det sånn, sier Tiril til TV 2 Sporten.

– Jeg vil være best i alt jeg, kontrer Lotta.

Skiskytterne Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold hevdet seg godt for Fossum, men endte utenfor pallen på 4. plass.

Varden Meråker vant kvinnenes lagsprint-gull på Beitostølen for ett år siden.

Klæbo og Tønseth vant lagsprinten
Det ble ingen spurtduell mellom Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug i lagsprinten i NM fredag. Klæbo gikk Byåsen inn til klar seier.

Strindheim ble hektet helt av på Even Northugs siste etappe, og storebror Petter var aldri i nærheten av å hente inn det tapte. Dermed ble det gull til Didrik Tønseth og Klæbo. Sølvet gikk til Lillehammer og bronsen til Røa.

Northug ble distansert av Klæbo i kvalifiseringen, men han gikk Strindheim inn til en sikker 2. plass i første semifinaleheat, og mange trodde på en duell mellom de to spurtkanonene i finalen.

Formsterk
Klæbo har vært vinterens store stjerneskudd på langrennshimmelen. Han beviste at formen fortsatt er strålende og rykket fra konkurrentene i finalen. I mål var han fem sekunder foran Lillehammers ankermann Håvard Solås Taugbøl og åtte foran Røas Andrew Musgrave.

Strindheim endte på 12. plass, slått med over ett minutt.

Petter Northug skulle i utgangspunktet hatt med seg lillebror Tomas som makker, men sistnevnte valgte å stå over torsdagens NM-øvelse. Dermed ble det yngstebror Even som prøvde å bidra til et nytt NM-gull i lagsprint.

Vegard Bjerkreim Nilsen gikk sammen med Taugbøl på Lillehammers sølvlag, mens Martin Johnsrud Sundby var Musgraves makker på Røas bronselag.

(TV 2 / NTB).

Mer innhold fra TV 2