SNART FERDIG: Celine Brun-Lies karriere nærmer seg slutten. Her under prologen i klassisk sprint for kvinner på Lugnet skistadion i Falun torsdag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SNART FERDIG: Celine Brun-Lies karriere nærmer seg slutten. Her under prologen i klassisk sprint for kvinner på Lugnet skistadion i Falun torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Bjørgen om lagvenninnens exit: – Tøft å høre

Celine Brun-Lie bekrefter overfor NTB at hun gir seg som toppløper etter inneværende sesong.

26-åringen fra Oslo har ikke lenger motivasjonen som skal til for å gå på en ny sesong som langrennsløper på toppnivå.

Se pressetreff med de norske langrennsjentene fra kl. 09.00 i vårt livesenter

– Jeg gir meg etter den sesongen her, bekrefter Brun-Lie til NTB.

– Dette er noe jeg har tenkt på en stund, og nå føles det riktig å gjøre alvor av det. Jeg skjønner at det er spesielt å legge opp i så ung alder, og jeg kunne sikkert holdt meg på dette nivået i flere år, men nå er tiden inne for å gjøre andre ting enn å bare gå fort på ski, sier hun.

– Jeg gleder meg til mitt nye liv, men samtidig blir det veldig vemodig ikke å skulle se alle de fantastiske menneskene rundt landslaget hver helg lenger. Jeg har fått venner for livet, og kanskje kan jeg bidra litt inn mot smøreteamet ved behov i framtiden, sier hun.

– Mister en flott jente
På pressekonferansen før kvinnenes 10-kilometer friteknikk dreide mye seg naturligvis om valget 26-åringen tok.

– Det er tøft å høre det. Det er kanskje et valg Celine har tenkt på lenge og som ikke kom her i mesterskapet. Når man føler man har gjort sitt beste og er fornøyd, skjønner jeg det valget. Vi mister en kjempeflott jente på laget, sier Marit Bjørgen.

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen skulle gjerne sett at Brun-Lie fortsatte, men har stor forståelse for valget.

– Motivasjon er ferskvare. Celine er en jente som har mange jern i ilden og et studium som venter. Jeg forstår at hun kanskje synes det er mer motiverende akkurat nå. Er man ikke topp motivert, så blir ikke jobben man gjør god nok til å hevde seg. Det er det beste for henne å gå inn i neste fase i livet. Selvfølgelig er det kjedelig å miste henne. Hun har vært en stor ressurs i mange år, til tross for sin unge alder, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Etter åtte år i skisirkuset er det altså slutt. Dermed ble 9.-plassen i Falun det siste vi fikk se av Brun-Lie i VM-sammenheng. (©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2