Zoi Sadowski Synnott kunne juble for New Zealands første gull i et vinter-OL. REUTERS/Mike Blake
Zoi Sadowski Synnott kunne juble for New Zealands første gull i et vinter-OL. REUTERS/Mike Blake

Synnott sikret historisk gull

Sørget for New Zealands første gull i et vinter-OL.

Med spektakulære hopp og triks som slopestylefinalens siste utøver sikret snowboarder Zoi Sadowski Synnott New Zealands første gull i vinter-OL noensinne.

20-åringen kom til finalen som favoritt. Hun ledet etter den første av tre finaleomganger etter å ha fått 84,51 for sitt første forsøk, men hun mislyktes i det neste, og amerikanske Julia Marino tok ledelsen med 87,68.

Synnott var sikret sølv da hun satte utfor som siste utøver i den tredje og siste omgangen, men hun ville ha mer, og hun leverte finalens beste nedfart. Da hun avsluttet med en backside 1080, var det ingen tvil. Konkurrentene kastet seg over henne med gratulasjoner før dommerne belønnet henne med 92,88 poeng.

24-årige Marino endte med sølv, mens australske Tess Coady fikk bronse. 21-åringen forbedret seg til 84,15 i siste omgang, men også hennes 82,68 fra den første ville holdt til plass på pallen.

Amerikanske Jamie Anderson prøvde å bli første snowboarder med tre strake OL-gull i en øvelse, men 32-åringen måtte nøye seg med 9.-plass.

Hanne Eilertsen ble utslått i kvalifiseringen og endte på 16.-plass.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2