Skøytegutta tok OL-gull: – Det er helt utrolig

Fulgte opp bragden fra Pyeongchang 2018.

Peder Kongshaug, Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten utgjorde laget som tok Norges andre skøytegull på lagtempo.

Slo Den russiske olympiske komité (ROC), med trioen Daniil Aldoshkin, Sergej Trofimov og Ruslan Zakharov, med vinnertiden 3.38.07.

Skøytegutta, Peder Kongshaug, Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten, på toppen av pallen. Foto: WANG ZHAO
Skøytegutta, Peder Kongshaug, Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten, på toppen av pallen. Foto: WANG ZHAO

– Det er helt utrolig. Det er noe vi har jobbet hardt for som et lag. En spesiell følelse, sa Kongshaug i seiersintevju med Eurosport etter gullet.

– Vi var veldig klar på hva vi måtte gjøre etter semifinalen, og bestemte oss for å gå «all in» og kline til i åpninga. Vi klarte å holde det bra sammen som et lag, og rytmen oppe. Det er kjempestort, fulgte Engebråten opp.

Håvard Bøkko, som var en del av vinnerlaget i 2018, fulgte løpet fra Eurosport Norge-studio og var imponert over de norske gutta.

– Det er helt rått. De leverte varene, fy fader, lød det fra Bøkko.

Se sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Den norske gjengen ledet ved første passering, og så seg aldri tilbake. Bare økte og økte og tok til slutt en imponerende seier- 2.39 sekund foran russerne.

– They were crazy strong today. Congratulation to Norway, sa Ruslan Zakharov, fra det russiske laget i et intervju med Eurosport etter løpet.

Dermed gjorde skøytegutta som i Pyeongchang i 2018 og tok gull på lagtempo. Norge er med det første nasjonen som tar to gull på lagtempo gjennom tidene.

Se hele medaljeoversikten her.

USA tok bronsemedaljen etter å ha slått Nederland i kampen om tredjeplassen.

Saken oppdateres!