Ragnhild Mowinckel, her fra førsteomgang i mandagens storslalåm. Hun var nummer fem etter begge omgangene. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT
Ragnhild Mowinckel, her fra førsteomgang i mandagens storslalåm. Hun var nummer fem etter begge omgangene. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT

OL-medaljen glapp for Mowinckel

Ingen norsk medalje, men Stjernesund leverte en glimrende finaleomgang.

Ragnhild Mowinckel var det største norske håpet foran finaleomgangen. Moldenseren åpnet bra, men noen feil midtveis gjorde at hun kjørte inn til andreplass. Hun ble etter hvert dyttet ned til femteplass, 96 hundredeler bak vinneren. Dermed ble det ingen reprise av hennes overraskende OL-sølv fra 2018.

Svenske Sara Hector vant gullet foran Federica Brignone. Lara Gut-Behrami tok bronsen.

– Close, but no cigar, det er vel egentlig det, sier Mowinckel til TV 2.

– Det er mye bra skikjøring som jeg er fornøyd med, men så har man det partiet som gjør at det ikke er godt nok. Det er litt surt, men gøy å se at man er der oppe og kan blande seg inn på en god dag, som i dag.

29-åringen håper å kjempe om medaljer senere i OL.

– Det bygger selvtillit, noe som er gøy når man har igjen flere øvelser. Dette viser at jeg kan være med å kjempe om medaljer og jeg håper det smitter over til medaljedisiplinene.

Thea Louise Stjernesund, som lå på 15. plass etter den første omgangen, hevet seg noe voldsomt til finaleomgangen. Hun kjørte inn til en suveren ledelse som holdt lenge. 25-åringen kjørte seg opp ni plasser og ble nummer seks.

Thea Louise Stjernesund kunne juble da hun kjørte inn til grønne tall i finaleomgangen. Kun tre løpere kjørte omgangen raskere. Foto: FABRICE COFFRINI
Thea Louise Stjernesund kunne juble da hun kjørte inn til grønne tall i finaleomgangen. Kun tre løpere kjørte omgangen raskere. Foto: FABRICE COFFRINI

Maria Therese Tviberg leverte også en god andreomgang og kjørte seg opp fra 18. til 12. plass.

Stygt fall

Amerikanske Nina O'Brien falt stygt rett før målgang i finalen. Like før hun skulle gjennom den siste portpasseringen mistet hun balansen og krasjet inn i porten. Hun ble liggende i målområdet med store smerter før hun ble fraktet bort.

– Det er ekstremt trist. Vi er veldig gode venner med amerikanerne, og jeg vil bare snu meg vekk og gråte med en gang det skjer, sier Tviberg til TV 2.

Sportsnyhetene: Skrekkskade i kvinnenes storslalåm

Skaden gjorde at Mowinckel måtte vente lenge før hun fikk kjøre sin andreomgang. Hun var nemlig den neste startende etter O'Brien.

Thea Louise Stjernesund var også preget av den grufulle skaden.

– Det er ikke noe gøy å se slik rett foran øynene, sier Stjernesund til TV 2.

Shiffrin kjørte ut

Den aller største stjernen var ikke med i finaleomgangen. MIkaela Shiffrin kjørte nemlig ut i den første omgangen. Dermed ble det ingen jubeldag for superparet Shiffrin og Kilde. Nordmannen havnet på en skuffende femteplass i herrenes utforkonkurranse.

Avslører sin favorittnordmann

Mina Fürst Holtmann kjørte også ut i førsteomgang på storslalåmen.