OL-dronningen Røiseland vant nytt gull – Eckhoff tok bronse etter Tandrevold-kollaps

Marte Olsbu Røiseland var nok en gang ustoppelig da hun tok sitt tredje OL-gull i Kina. Tiril Eckhoff tok bronse etter at Ingrid Landmark Tandrevold sprakk fullstendig på slutten.

Etter sprintseieren til Marte Olsbu Røiseland var gulljenten fra Froland storfavoritt og først på startlisten på søndagens jaktstart. Hun gikk ut 31 sekunder foran Elvira Öberg i snøværet i Zhangjiakou.

31-åringen traff på 19 av 20 skudd, og ingen kunne utfordre Røiseland i kampen om gullet.

I sporet gikk det lynraskt. Én bom på stående skyting gikk helt fint da konkurrentene også bommet på rekke og rad. Røiseland hadde full kontroll på gullet hele veien inn og vant suverent.

– Det var et superbra løp. Jeg kunne ikke ønsket meg noe mer i dag, sier Røiseland til TV 2.

– Ting fløt, jeg var tilstede på standplass, så fremover og så meg aldri tilbake og det funket veldig bra.

Kampen om medaljene bak ble høyinteressant. Hele Norge trodde det var Ingrid Landmark Tandrevold som gikk inn til bronse, men hun sprakk fullstendig på slutten. Tiril Eckhoff tok bronsen, mens Tandrevold måtte få hjelp i målområdet da hun krysset mållinjen.

– Jeg tenkte at alt kan skje, i alle fall med de forholdene. De var helt ville. Jeg har sett på langrenn og kombinert at folk har stivnet, så jeg tenkte «never give up», sier Eckhoff til TV 2.

– Det blir en litt bittersøt medalje. Jeg tror det går bra med Ingrid, og det er det viktigste, sier Eckhoff til Discovery.

– Jeg vet ikke noe mer annet enn at hun er våken. Hun blir tatt hånd om av lege i varmeteltet her. Det legger en demper på feiring av gull og bronse, som vi ikke får feiret så mye før vi vet hvordan det er med Ingrid, sier landslagssjef Per Arne Botnan til Discovery.

FULLSTENDIG KOLLAPS: Ingrid Landmark Tandrevold lå godt an til bronsen, men på slutten hadde hun ingenting å gå med. Etter målgang måtte hun ha hjelp. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
FULLSTENDIG KOLLAPS: Ingrid Landmark Tandrevold lå godt an til bronsen, men på slutten hadde hun ingenting å gå med. Etter målgang måtte hun ha hjelp. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Tandrevold har slitt i høyden i Kina og fikk det også tøft på jaktstarten, som på sprinten. Tiril Eckhoff suste forbi lagvenninnen Tandrevold og tok en sensasjonell bronsemedalje. Elvira Öberg ble nummer to.

Gullet var Røiselands tredje i OL i Beijing, etter triumf på mixed stafett og sprint. Hun har også en bronse i årets OL.

Jaktstart-gullet var Norges første i OL siden øvelsen kom på programmet i 2002. Tora Berger tok sølv i Sotsji i 2014.