Medaljevinnerne kryptiske om fremtiden: – Kan ikke love noen ting

Verken Tiril Eckhoff eller Marte Olsbø Røiseland kan love at de satser videre.

Marte Olsbu Røiseland avsluttet et svært imponerende OL med å ta bronse på fredagens fellesstart.

Det var hennes femte medalje i lekene. Fredagens bronse gjør også at hun har tatt medalje i alle de individuelle rennene under Beijing-OL.

– Det har vært en drøm som har gått i oppfyllelse. Det har gått over all forventning. Jeg kom hit og hadde håp om ett OL-gull og det har gått så vanvittig bra. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det har vært så vanvittig moro, sier Røiseland til TV 2.

Landslagstrener Sverre Huber Kaas, oppsummerer Røiselands OL slik:

– Det er helt fantastisk! Hun håpte å ta en medalje, og gjerne et gull. Når hun lykkes så til de grader, er jeg nesten tom for ord. Hun er OL-dronninga, sier han.

Usikker fremtid

Etter de eventyrlige lekene skal 31-åringen kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen. Hva som skjer etter det, vet hun ikke.

– Jeg har vært så fokusert på OL. Langtidsplanen og målet var OL, så etter det har jeg ikke noen plan. Jeg har en gultrøye, og hva som skjer etter det, vet jeg ikke ennå. Det får jeg ta når den tid kommer, sier Røiseland til TV 2.

– Var dette ditt siste OL-renn?

– Man skal aldri si aldri, men jeg tror kanskje det. Det har jeg ikke tatt stilling til, sier Røiseland.

Hennes svenske konkurrent, Elvira Øberg, roser sin verdenscuprival.

– Marte er virkelig en fantastisk skiskytter, og en man blir inspirert av. Hun er en komplett skiskytter, og det er heftig å se. Samtidig er det forståelig om motivasjonen avtar litt, sier Øberg.

Tiril Eckhof tok sølv på fredagens fellesstart. Heller ikke hun vet om karrieren kommer til å inneholde flere sesonger.

– Jeg vet ikke. Jeg tenker at det får tiden vise. Jeg legger opp når jeg er klar for det, sier Eckhoff.

Dermed kan det skje at Norges to beste skiskyttere på kvinnesiden er inne i sin siste sesong.

– Det hadde vært litt trist, sier 31-åringen om scenariet at Eckhof og Røiseland begge legger opp etter sesongen.

– Kan du love at det ikke skjer?

– Jeg kan ikke love noen ting, sier Eckhof.

Landslagssjefen: – Jeg har hørt snakk om det

Landslagssjef Per Arne Bornan er også ikke sikker på om Røiseland eller Eckhoff fortsetter, men håper 31-åringene blir med fremover:

– Jeg hører snakk om det, og vi har jo hørt det før også, at de vil vurdere etter en OL-sesong hva de skal gjøre videre. Vi håper at de kanskje vil være med litt til, men vi får la det synke inn litt til nå. Vi får fullføre sesongen med tre World Cup-renn til, så får vi høre hva det blir da.

– Har de sagt de skal gi seg?

– Ingen av dem har sagt det. De har sagt de skal vurdere det, og det er fair det at de tenker det. Tiril har vært med i tre OL på rad og tar medalje så... De får føle litt på det selv. Vi skal legge til rette for at om de vil være med videre, så skal de selvfølgelig få det. Så får vi se.