Kilde skuffet stort - Jansrud måtte trekke seg

Klarte ikke å innfri favorittstempelet. Jansrud stilte ikke til start.

Aleksander Aamodt Kilde var den største favoritten foran herrenes utfor. Men gullet røk da han kjørte inn til røde tall.

Det ble heller ingen medalje på Kilde som endte halvsekundet bak vinneren Beat Feuz. Kilde endte på femteplass.

– Jeg hadde et par feil for mye, og det kostet meg topp tre og kanskje seieren, sier Kilde til TV 2.

Sportsnyhetene: Skuffelse for Kilde

– Jeg har det halvsekundet inne, så det er synd å tenke på. Samtidig er farten der, så jeg har mulighet til å klinke til i morgen, sier Kilde til TV 2.

Den franske 41-åringen Johan Clarey tok en overraskende sølvmedalje, mens Matthias Mayer ligger ble nummer tre.

Jansrud trakk seg - ville holde skaden hemmelig

Kjetil Jansrud skulle i utgangspunktet komme på startnummer 30, men valgte ikke å stille grunnet kneproblemer. Veteranen håper å være tilbake til tirsdagens super-G.

– Det var ingen lett avgjørelse. Jeg drøyde det lengst mulig. Jeg hadde en tenkepause mellom oppvarming og renn, og jeg håpet å komme til start, kjenne at det var bra og føle seg klar. Samtidig har jeg et ansvar for laget rundt, og jeg kunne ikke «deale» med sånne ting når gutta forbereder seg til å kjøre om medalje, så da dro jeg den så langt opp mot start som mulig. Det satt langt inne, men det er forskjell på å være gambler og dum, sier Jansrud.

Sølvvinneren i utfor fra 2018 sier at det ikke er ekstreme smerter. Han tror han hadde stilt til start dersom utforen var hans eneste mulighet.

– Jeg har alltid ansett super-G som den beste muligheten jeg får servert, sier Jansrud til TV 2.

36-åringen forteller at han ikke ønsket å fortelle lagkameratene om skaden.

– Jeg prøvde å holde det så hemmelig som mulig, så jeg ikke skulle påvirke de andre gutta. Det hadde det vært litt deiligere å gjøre dette intervjuet hvis Aleksander hadde vunnet medalje, sier Jansrud til Discovery.

Northug skal sette verdensrekord ned Holmenkollen

Kilde forstår godt at Jansrud valgte å droppe utforen.

– Det er helt fair at han står over, så er han restituert litt til morgendagen, der han har større sjanse med tanke på at han ikke gjennomførte trening her om dagen og var et stykke bak. Jeg har sett ham kjøre super-G, så dette kan bli veldig gøy, sier Kilde til TV 2.

Mer skadetrøbbel

Rennet fikk en lang pause etter at Dominik Schweiger falt. Østerrikeren fikk seg en solid trøkk og måtte fraktes ut av løypen på båre.

Adrian Smiseth Sejersted åpnet svært lovende og hadde grønne tall underveis. Men en stor feil midtveis gjorde at nordmannen ikke klarte å blande seg inn i medaljekampen. Han måtte ta til takke med en 11. plass.

27-åringen hadde svært vondt i kneet etter målgang og måtte forlate pressesonen i smerter.

Senere mandag kom landslagslege Trond Floberghagen med følgende oppdatering:

– Adrian Sejersted fikk forbigående smerte i venstre kne under en kompresjon i dagens utfor-konkurranse. Undersøkelser i regi av alpinlandslagets helseteam har ikke avdekket tegn til alvorlig kneskade, og det er gode utsikter for at Adrian stiller til start på morgendagens super-G.

Sportsnyhetene: Skrekkskade i kvinnenes storslalåm