ENDELIG: Kjetil Jansrud kunne smile fra øre til øre etter sesongens første seier i en fartsdisiplin da han gikk til topps i utfor-rennet i Jeongseon. Dominik Paris (t.v.) og Steven Nyman (t.h.) var nærmest nordmannen i OL-løypen. FOTO: AP Photo/Mark Schiefelbein
ENDELIG: Kjetil Jansrud kunne smile fra øre til øre etter sesongens første seier i en fartsdisiplin da han gikk til topps i utfor-rennet i Jeongseon. Dominik Paris (t.v.) og Steven Nyman (t.h.) var nærmest nordmannen i OL-løypen. FOTO: AP Photo/Mark Schiefelbein Foto: Mark Schiefelbein

Utforseier til Jansrud – Kilde kjørte ut

– Nydelig å være tilbake på toppen av pallen, sier Kjetil Jansrud til TV 2.

Kjetil Jansrud (30) tok sin første verdenscupseier i utfor for sesongen i koreanske Jeongseon lørdag.

Før rennet var seirer i kominasjonen og parallellstorslalåm beholdningen så langt i verdenscupen for Vinstra-gutten.

Endelig på topp i fartsdisiplin
Derfor er triumfen i en av de to fartsdisiplinene etterlengtet for forrige sesongs vinner av både Super-G- og utforcupen.

– Det er nydelig å være tilbake på toppen av pallen i utfor, sier Jansrud til TV 2.

Jansrud vant rennet foran italienske Dominik Paris og amerikaneren Steven Nyman.

Dem som trodde at Norge ville slite i fartsdisiplinene uten hærfører Aksel Lund Svindal, er blitt kraftig tilbakevist de siste to ukene.

For Norge står nå med to strake seirer i utfor etter at Lund Svindal falt og røk korsbåndet under rennet i Kitzbühel 23. januar. Aleksander Aamodt Kilde vant forrige helgs renn i Garmisch, men var uheldig og endte utforen i Jeongseon med å kjøre ut da den ene skien løsnet et halvminutt ut i løpet. Han klarte likevel å holde balansen og unngikk dermed fall.

– Dette er bra for meg, men veldig kjedelig for Aleksander. Forhåpentligvis er begge to i toppen i morgen, sier Jansrud som gleder seg til søndagens super-G.

– Jeg er i god form og utstyret fungerer bra igjen med tanke på at det har vært litt nesten tidligere i sesongen.

Solid i OL-løypen
I tillegg til å vinne rennet, var Jansrud også raskest på de to treningene som ble kjørt i Jeongseon. Det lover meget bra for det som venter om to år. Da er det nemlig OL i de samme løypene

– Det har vært supre forhold. Alt ligger tilrette for et super OL, sier Jansrud.

Norge har nå vunnet 17 renn i verdenscupen denne sesongen. Ikke bli overrasket om nummer 18 kommer allerede i søndagens super-G.

Good to be back at the leaderboard! #headwhatsyourlimit

Posted by Kjetil Jansrud on 5. februar 2016

Mer innhold fra TV 2