Usikker på om han drar til OL: – Det blir et mysterium

Ståle Sandbech sikret en sterk 2.-plass i slopestylerennet i verdenscupen i snowboard lørdag. Etterpå fikk han OL-plass, men 28-åringen er usikker på om han drar.

Se runnet som sikret andreplassen øverst

Sandbech var avhengig av å få et godt resultat i sveitsiske Laax for å styrke egne OL-sjanser og ta den siste norske kvoteplassen. Fra før er både Marcus Kleveland og Mons Røisland tatt ut blant snowboardherrene til lekene i februar.

Sandbech kom på en sterk 2. plass i slopstylerennet, og etterpå fikk han bekreftelse på at han har fått OL-billett.

Likevel vet ikke veteranen om han vil dra eller ikke til Beijing.

– Jeg fikk spørsmål om å få en plass i OL etter rennet. Jeg har ikke bestemt meg om jeg vil dra eller ikke. Det må jeg bruke de neste dagene på. Det blir et mysterium fremover, sier han til TV 2 på telefon fra Sveits.

– Hvorfor vurderer du å takke nei?

– Det er andre ting innenfor snowboardverdenen som også betyr noe. OL er kult, men det er andre muligheter også. Jeg får se hva som betyr mest.

Han vil ikke utdype hvilke andre muligheter han vurderer å velge fremfor OL.

– Det er tre uker borte fra alt. Jeg har deltatt i tre OL, og har fått oppleve det. Hvis jeg takker nei, gir jeg muligheten til noen andre å få oppleve det.

Slitt med korona

Dette var Sandbechs første konkurranse for sesongen. 28-åringen har slitt med en skade han pådro seg i fjor, og har fått ettervirkninger av koronaviruset.

– Som mamma sa det, så måtte jeg ta på meg de gamle støvlene. Det har vært en utfordrende høst. Nå begynner jeg å få feelingen, og det flyter bedre.

–Når tar du avgjørelsen om OL?

– Dette er helt ferskt, jeg har omtrent bare vært gjennom dopingkontroll og i dusjen. Jeg har ikke satt meg ordentlig ned. Nå venter X-games, og jeg er ekstremt gira på å dra dit.

Landslagssjef Marius Håker sier til VG at Sandbech ikke vil dra om han ikke kan hevde seg i toppen.

– Når han kom inn i den konkurransen her, var han litt usikker på sine egne ferdigheter sammenlignet med feltet han skal konkurrere i. Men nå som han klarer å sikre en pallplass vil det selvfølgelig være med inn i vurderingen om han drar til OL. Han vil ikke bare være deltager, han vil ha sjansen til å kjempe om medalje, forklarer Håker til VG.

Taklet presset

Utøverne hadde to forsøk på seg i lørdagens finale, men Sandbech falt på det siste hoppet i det første forsøket. Dermed måtte han levere i forsøk nummer to.

Der fant han tidlig god rytme og gikk høyt på flere hopp. På det siste hoppet gjorde han ingen feil og sikret en sterk poengsum på 80,43. Det ga ham 2.-plassen i rennet. Sean Fitzsimons fra USA vant med 80,91 poeng.

OL-uttatte Kleveland var også med i lørdagens finale i Sveits. Han endte imidlertid sist etter å ha falt i begge forsøkene. Han blir blant Norges større gullhåp i Beijing-lekene.

(©NTB/TV 2)