Mowinckel-bragd:

Tok karrierens første utforseier: – Helt ellevilt

Ragnhild Mowinckel klinket til med seier i Cortina.

BEST: Ingen var bedre enn Ragnhild Mowinckel i italienske Cortina. Foto: Mathias Mandl / BILDBYRÅN
BEST: Ingen var bedre enn Ragnhild Mowinckel i italienske Cortina. Foto: Mathias Mandl / BILDBYRÅN

Ragnhild Mowinckel leverte en strålende utfor i Cortina. Den norske alpinisten kjørte inn til en foreløpig ledelse med 0.44 sekunder ned til Sofia Goggia.

Jacqueline Wiles sørget for spenning da hun ledet på de to første mellomtidene, men amerikaneren kjørte i mål til andreplass 0.35 bak Mowinckel.

Mowinckel tok dermed sin første utforseier i verdenscupen. Hun har tidligere vunnet både storslalåm og super-G.

– Hun knuser Goggia. Det her er helt ellevilt. Hun kan ha gjort det hun har drømt om hele livet, sa Viaplays kommentator Henrik Jonassen.

Mowinckel er strålende fornøyd med karriere-milepælen.

– Det er helt fantastisk. Det er noe jeg har håpet og prøvd på i tretten år. Det var på tide! Det føltes som en siste puslebit som falt på plass. Det var veldig deilig, sier Mowinckel til TV 2.

– Det var et langt renn. Jeg visste at de beste hadde kjørt da jeg så grønne tall i målområdet. Det var så gøy! Men man vet aldri før alle har kjørt.

Moldenseren måtte smøre seg med tålmodighet med sitt startnummer 20. Rennet ble lenge satt på pause grunnet krevende vindforhold. Det gikk også mye tid etter at amerikanske Isabella Wright falt stygt.

Det at det ble mye venting, var noe moldenseren utnyttet til det beste.

– Jeg tror den lange pausen hjalp meg i dag. Jeg var mye mer nervøs i starten. Men jeg gjorde en god jobb med å skru av hodet da det ble pause. Vi kjørte quiz og hadde helt andre ting å snakke om, sier 31-åringen.

Nina Haver-Løseth, som var lagvenninne med Mowinckel i mange år, er strålende fornøyd med den overraskende seieren.

– Det er rett og slett kjempegøy! Jeg unner henne denne utforseieren. Jeg vet at den har vært etterlengtet i mange år for henne. Hun stortrives i Cortina og i dag kjørte hun nydelig på ski. Etter en tyngre start for Ragnhild på denne sesongen, tenker jeg den smaker ekstra godt, sier Haver-Løseth til TV 2.

Ragnhild Mowinckel og Nina Haver-Løseth feiret sammen etter at moldenseren tok bronse i superkombinasjonen under VM i Åre i 2019. Foto: Cornelius Poppe/NTB
Ragnhild Mowinckel og Nina Haver-Løseth feiret sammen etter at moldenseren tok bronse i superkombinasjonen under VM i Åre i 2019. Foto: Cornelius Poppe/NTB

Kajsa Vickhoff Lie ble nummer åtte i lørdagens renn.

Sjekk de siste sportsklippene