Thingnes Bø gikk feil og mistet NM-gullet

Johannes Thingnes Bø ble disket under NM i rulleskiskyting.

DISKET: Johannes Thingnes Bø rotet bort NM-gullet da han gikk feil.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DISKET: Johannes Thingnes Bø rotet bort NM-gullet da han gikk feil. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Johannes Thingnes Bø gikk i mål til bestetid på rulleskisprinten i NM i Vik, men ble disket for å ha gått feil underveis. Dermed gikk gullet til Erling Aalvik.

Erlend Bjøntegaard tok sølv, mens Aasmund Kjøllmoen Steien knep bronsen.

Thingnes Bø skjøt feilfritt og var 26 sekunder foran Aalvik i mål, men ble senere diskvalifisert. Han gikk riktig distanse, men gikk to runder i feil rekkefølge.

– Jeg tror alle så at jeg var best i dag, men når man går feil på rundene, så må man bare godta det. Diskingen er helt OK, sa Thingnes Bø til TV 2.

– Jeg har hørt at jeg likevel får starte på jaktstarten i morgen. Får jeg det, så er dette helt greit. Treningen er den viktigste. Det var uansett en vellykket sprint, la han til.

Gullvinner Aalvik ønsket ikke at Thingnes Bø skulle bli disket.

I kvinneklassen ble det gull til Marte Olsbu. Hun vant foran Fanny Horn Birkeland og Tiril Eckhoff.

– Kjempegøy for Marte, sa landslagstrener Stian Eckhoff til TV 2 etter målgang.

Olsbu var selv godt fornøyd. Gullvinneren skjøt feilfritt, og da ble det for tøft for konkurrentene. Horn Birkeland (to bom) kom i mål ett minutt og to sekunder bak Olsbu, mens Tiril Eckhoff (tre bom) var 1.38 bak.

– Det var hardt i løypa i dag, men det fungerte godt på standplass. Jeg føler jeg har tatt et steg skytemessig siden forrige sesong. Jeg håper at jeg kan fortsette den gode jobbingen framover, sa Olsbu til kanalen.

Karoline Knotten, Thekla Brun-Lie og Anne Marit Bredalen fulgte på de neste plassene bak trioen på pallen.

Herrenes sprint går senere lørdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2