SVARER RUSSERNE: Johannes Thingnes Bø. Foto: Håkon Mosvold Larsen
SVARER RUSSERNE: Johannes Thingnes Bø. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Thingnes Bø: – En ekkel kommentar i seg selv

De norske skiskytterne reagerer ikke uventet med oppgitthet av russernes uttalelser.

Se VM i skiskyting på TV 2 Direkte og Play onsdag fra klokken 14.00.

Skiskytterlandslagets ønske om å nekte russisk og belarusisk deltakelse i internasjonal idrett vekket sterke reaksjoner i Russland.

– Vi er deres største konkurrenter og vil alltid være sterkere enn dem. Det er derfor de er imot at vi skal delta i internasjonale konkurranser. Sånn har det alltid vært. Nordmennene klatrer overalt som ekle kakerlakker, mener hun videre, uttalte blant annet Anfisa Reztsova, som kan vise til 11 verdenscupseire, til Sport24.

Dagen derpå møtte de norske skiskytterne pressen før VM i Oberof starter onsdag 8. februar. Der ble naturlig nok russernes uttalelser et tema.

– En ekkel kommentar i seg selv

Johannes Thingnes Bø reagerer slik på å bli kalt en «ekkel kakerlakk».

– Nei, det forsåvidt en ekkel kommentar i seg selv. Men det som kommer fra den fronten går inn det ene og ut det andre øret. De kommer med mange spennende uttalelser, og det jo mer morsomt enn kjedelig å lese, sier Thingnes Bø til TV 2.

Sturla Holm Lægreid blir bare oppgitt av uttalelsene fra Reztsova.

– Kakerlakker er jo de mest robuste insektene og kan overleve en atomkrig, så det er jo hyggelig at de kaller oss det, spøker Holm Lægreid, før han blir litt mer alvorlig:

– Vi kan ikke ta oss nær av det. Vi har kommet med vårt standpunkt om krigen i Ukraina, så kommer de med personangrep tilbake. Sånn er det. Det kan ikke være slik at jeg skal støtte Russland bare fordi de de kaller meg en kakerlakk.

– Kommer ikke unna krigen i Ukraina

Marte Olsbu Røiseland står fast på russerne ikke bør få delta i internasjonale konkurranser.

– Nei, jeg kan på måte skjønne de russiske utøverne. Det er leit å ikke ha dem tilbake, for rent konkurransemessig er de utrolig gode i skiskyting, og vi vil jo ha de beste fra start, sier hun til TV 2, før hun legger til:

– Men vi kommer ikke unna at det føres en krig mot Ukraina. Situasjonen er ikke uforandret. Det sier at idrett og politikk skal holdes seperat, men sånn er det ikke, dessverre, konstaterer Norges medaljehåp.