Tandrevold briljerte: – Som skapt for Ingrid

HOCHFILZEN (TV 2): Ingrid Landmark Tandrevold (27) til topps i verdenscupsprinten.

Ingrid Landmark Tandrevold tok seieren på verdenscupsprinten i Hochfilzen etter feilfri skyting.

– Denne løypen er som skapt for Ingrid. Hun er så innmari god på lett terreng, kommenterte TV 2s skiskytingsekspert Tiril Eckhoff.

Se Tandrevolds stående serie øverst!

Tandrevold var fornøyd da hun kom i mål.

– Jeg er i hvert fall veldig, veldig fornøyd med skytingen. Jeg måtte jobbe med det, men det var virkelig deilig å få ned blinkene. Da slapp jeg å gå verdens verste strafferunde, sier Tandrevold til TV 2.

27-åringen var isolert inn mot start, da det var frykt for sykdom.

– Det er definisjon om hvor syk man er. Det var egentlig mest for at jeg var redd for at jeg brygget med noe. Det siste jeg vil, er da å være med dem (de andre), så jeg valgte å isolere meg og få maten servert på rommet. Jeg sto også over trening i går og tok ikke risiko. Jeg fikk kanskje overskudd.

Etter stående skyting hadde Tandrevold en ledelse på tolv sekunder på svenske Elvira Öberg, som hadde én strafferunde på første skyting.

– Jeg tror Ingrid tar dette. Jeg er inhabil som bare det, sa Eckhoff lattermildt.

Og Eckhoff ser ut til å få rett om venninnen. Tandrevold gikk inn til ledelse. Elvira Öberg kom i mål fire sekunder etter. Ingen klarte å true seieren.

– Det verste var at jeg tenkte litt på deg uti der, for sist jeg hadde ti treff her, så snøt du meg for seieren, Tiril. Det var deilig at hun ikke stilte til start, sier Tandrevold på besøk i TV 2-studio etter løpet.

Eckhoff angripes i løypen: – Nasty!

Franske Justine Braisaz-Bouchet tok tredjeplassen. Nest beste norske utøver ble Karoline Knotten på sjetteplass etter to bom på liggende.

– Det var kjempegøy å gå på ski, og jeg må si tusen, tusen takk til smørerne, for jeg hadde vanvittige ski. De ble nesten bedre og bedre uti der. Jeg var kanskje litt for forsiktig på førsterunden, men så kom jeg meg, men pokker så irriterende at jeg ikke får ned blinkene som jeg pleier når det flyter så bra, sier Knotten til TV 2.