Tande på sjuende

Delt seier mellom Maciej Kot og Peter Prevc i Sapporo.

FELT AV DÅRLIGE FORHOLD: Daniel-André Tande fikk det ikke til å stemme i Japan. Han endte til slutt på en sjuendeplass. Foto: Christof Stache
FELT AV DÅRLIGE FORHOLD: Daniel-André Tande fikk det ikke til å stemme i Japan. Han endte til slutt på en sjuendeplass. Foto: Christof Stache

De norske hopperne fikk det ikke til å stemme i Sapporo. Daniel-André Tande ble beste norske på sjuendeplass. Maciej Kot og Peter Prevc delte seieren.

Polske Kot ledet etter første omgang, men i finaleomgangen hoppet Prevc seg opp til delt førsteplass. Kot landet på 139 meter i førsteomgang, i finalehoppet strakte han seg til 138 meter. Prevc hoppet 143 og 134 meter. Østerrikeren Stefan Kraft ble nummer tre, 2,7 poeng bak vinnerduoen.

– Jeg er imponert over Kot. Han er direkte og rå på hoppkanten. Det sikret hans første verdenscupseier, selv om han må dele den med Prevc, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Rennet ble for øvrig preget av veldig varierende vindforhold.

– En miss
Daniel-André Tande landet på beskjedne 125,5 meter i førsteomgang. I finalehoppet ble det 127 meter. Det holdt til slutt til sjuendeplass, 38,9 poeng bak vinnerne Kot og Prevc.

– Daniel-André fikk ikke brukt flyegenskapene sine godt nok. Dessverre en miss av Tande, dette her. Det var skuffende, konstaterte Evensen etter nordmannens førstehopp.

Andreas Stjernen ble nummer 14 i lørdagens verdenscuprenn Han hoppet 123,5 og 120,5 meter.

Dårlige forhold
– Tande og Stjernen hadde de i særklasse dårligste forholdene blant de 20 beste. Da blir det vanskelig å henge med. Samtidig er det en del med hoppingen som ikke er helt topp. Men slik er det, sa Evensen og Christian Nilssen i NRKs kommentatorboks etter førsteomgangen.

Robert Johansson endte på 22.-plass. Han hoppet 122 og 117,5 meter. Halvor Egner Granerud (106 meter) endte som nummer 45. Han tok seg ikke til finaleomgangen.