Svindal kastet krykkene og er i fin framgang

Landslagsjef Christian Mitter vet at Svindal har en lang vei å gå før han er tilbake i verdenscupen igjen, men han slår fast at Norges beste alpinist er på rett spor.

– Det går bra med Aksel. Han kastet krykkene på fredag. Fysioterapeuten Håvard Moksnes er tett på ham. Jeg har sett noen bilder og videoer, og må bare slå fast at det ser veldig bra ut. Han trener og har fin bevegelighet. Han er på vei, sier Mitter til NTB

1 legged selfie 💪#progress

Et bilde publisert av Aksel Lund Svindal (@asvindal)

– Man vet aldri helt hva som skjer etter en så alvorlig korsbåndskade, men han bør kunne være klar til VM neste vinter. Da er det vel ett år siden han ble skadd, og det skal gå greit. Det gjelder å være tålmodig og ta det steg for steg, fortsetter landslagssjefen.

Da Svindal gikk over ende på Hausbergkanten i Kitzbühel i slutten av januar, ble det sagt at han tidligst kunne komme tilbake på ski i løpet av ni måneder. Så vidt NTB forstår ligger han godt i rute til å kunne klare det.

Han bør i alle fall være fullt restituert og klar til VM i St. Moritz i begynnelsen av februar neste år. Også i 2014/15-sesongen var Svindal ute med skade etter å ha røket hælsenen. Da kom han tilbake og kjørte begge fartsrennene i VM i Beaver Creek, så å si uten forhåndstrening. Det endte med to sjetteplasser. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2