F.v. langrennsløper Therese Johaug, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund Espen Graff og lege Fredrik S. Bendiksen på pressekonferansen etter at det ble kjent at Johaug er tatt for doping.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
F.v. langrennsløper Therese Johaug, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund Espen Graff og lege Fredrik S. Bendiksen på pressekonferansen etter at det ble kjent at Johaug er tatt for doping. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Svensk sjeflege slakter Bendiksen

– Jeg skjønner ikke hva de norske legene driver med, sier det svenske skiforbundets sjeflege Bo Berglund.

Berglund, som også er skiforbundets antidopingekspert, slakter både beslutningen om å kjøpe kremen Trofodermin og at Johaug selv ikke sjekket opp medikamentet.

– Dette er veldig bemerkelsesverdig. Jeg vet ikke hva de norske legene har drevet med. Jeg kjenner til denne legen – det er en erfaren kollega, sier Berglund til Aftonbladet om den norske landslagslegen Fredrik Bendiksen.

Han beskriver clostebol som et svakt anabolt steroid som er oppdaget ved et par andre tilfeller.

– Det mest spesielle i dette tilfellet er at man har sett bort fra den gode regelen om at man ikke skal kjøpe et slikt preparat på et apotek som man ikke har tillit til. Det virker helt utrolig, sier han.

– Til sjuende og sist er det den aktives ansvar hva man stapper i seg og smører på huden, sier Berglund som understreker at WADA har sine dopingregler, og at de gjelder for alle – selv for norske skiløpere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2