Foto: Terje Pedersen
Foto: Terje Pedersen

Suverene Riiber vant i Kollen: – Nå er det «game on»

Jarl Magnus Riiber vant sin 47. verdenscupseier og tok et stort steg nærmere verdenscuptrofeet.

Etter vanskelige forhold i hoppbakken tidligere søndag, gikk Jarl Magnus Riiber ut 43 sekunder bak østerrikeren Mario Seidl i langrennet.

De sekundene var ingen hindring.

Riiber spiste sekunder underveis og var kun 3,1 sekunder bak Seidl ved fem kilometerspasseringen. Ut på den siste runden hadde Riiber gått forbi Seidl, og gikk i ensom majestet frem til mål.

Riiber gjennomførte plettfritt i langrennsløypen og vant suverent, 17,8 sekunder foran Seidl. Jens Lurås Oftebro ble nummer tre, 31,3 sekunder bak Riiber.

– Det smaker ekstra godt når hopprennet ble som det ble. Jeg trodde 43 sekunder kanskje var litt mye opp, men jeg kjente på oppvarmingen at jeg følte meg bra og ting svarte absolutt, sier Riiber til TV 2.

Dette var Riibers fjerde strake seier i Holmenkollen, hans andre seier på to dager og hans ellevte for sesongen - og jakter for alvor verdenscuptrofeet i kombinert.

– Det begynner å svare godt nå. Jeg har jo ikke, hva skal jeg si, tatt i på en stund, i dag fikk jeg virkelig tatt i. Det var både vondt, men godt samtidig når det svarer så godt, sier Riiber.

Verdenscuplederen Johannes Lamparter endte på 8.-plass. Han var 87 poeng poeng foran Riiber før søndagens renn. Nå er avstanden redusert til kun 13 poeng.

Verdenscupen avsluttes i Schonach neste helg.

– Nå er det «game on» i Schonach. En seier der og han på andreplass er nok til å snu det. Så er det beste mann som vinner. Det er duell som jeg ser veldig frem til, sier Riiber.

– Hvordan er det å gå inn til den siste helgen med det utgangspunktet der?

– Det føles godt. Schonach er jo en langrennsplass. Det kan bli løst, det kan bli tunge forhold. Hoppbakken trives jeg veldig godt i, så jeg kan jo få et godt utgangspunkt. Men det blir en kamp til døren.

– Jeg tror nok han (Lamparter) føler litt på presset. I hvert fall nå når det kun er snakk om 13 poeng. Jeg gleder meg, sier Riiber med et smil.