SUVEREN: Mikaela Shiffrin er i ferd med å knuse alle rekorder. Foto: Marco Trovati
SUVEREN: Mikaela Shiffrin er i ferd med å knuse alle rekorder. Foto: Marco Trovati

Suverene Mikaela Shiffrin tangerte Lindsey Vonn

Mikaela Shiffrin (27) tok søndag sin 82. verdenscupseier i alpint og tangerte rekorden til Lindsey Vonn. Mina Fürst Holtmann ble beste norske på 7. plass.

Holtmann var 1,11 sekunder bak Shiffrin etter første omgang av storslalåmrennet på en åttendeplass i Kranjska Gora, og i annen omgang leverte hun godt og klatret en plass som beste norske kvinne.

Amerikanske Shiffrin har vært i kjempeform denne sesongen og tok søndag sin sjette seier på de siste sju konkurransene. Det førte henne opp på 82 totalt, og med det tangerte hun Vonn som mestvinnende kvinnealpinist gjennom tidene. Triumfen var også hennes 17. i storslalåm i karrieren.

JUBLET: Mikaela Shiffrin var best i Kranjska Gora. Foto: Marco Trovati
JUBLET: Mikaela Shiffrin var best i Kranjska Gora. Foto: Marco Trovati

Den svenske legenden Ingemar Stenmark har flest seirer uansett kjønn med 86. Den rekorden står også for fall i løpet av kort tid dersom Shiffrin, som er kjæreste med Aleksander Aamodt Kilde, fortsetter i samme seierstempo.

Den amerikanske jenta hadde 24 hundredeler til gode på andreplasserte Federica Brignone fra Italia i finaleomgangen. De ga hun ikke bort. Brignone ble toer, mens sveitsiske Lara Gut-Behrami tok tredjeplassen.

Maria Therese Tviberg leverte en god finaleomgang og ble nummer elleve. Ragnhild Mowinckel endte som nummer 17, mens Thea Louise Stjernesunds tid holdt til en 20.-plass.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2