Suverene Kowalczyk i Rybinsk

Da Marit Bjørgen var borte benyttet Justyna Kowalczyk anledningen til å danse på bordet. 28-åringen vant verdenscuprennet i langrenn i Rybinsk som hun ville.

Justyna Kowalczyk (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Justyna Kowalczyk (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Verdenscuplederen var aldri truet og tok sin annen verdenscupseier for sesongen under skiathlomdistansen, fellesstarten over 10 kilometer med skibytte, i Russland.

Italias Marianna Longa kom 9,8 sekunder bak på 2.-plass, mens Aino Kaisa Saarinen fra Finland ble nummer tre 20,8 sekunder bak.

Kowalczyk holdt seg i front gjennom de første fem kilometerne med skøyting, og da skøyteskiene ble byttet ut med klassiskski var det som ventet ingen som kunne true henne.

Den polske jenta gikk et kontrollert og godt skirenn, men nøkternt sett er det gode sjanser for at en Bjørgen i normal form ville ha slått henne, kanskje med opp mot halvminuttet basert på resultatene fra tidligere i vinter.

Kowalczyk er en langrennsløper utenom det vanlige. Hun stiller opp på det meste. Denne sesongen har hun kun stått over sprintrennene i Düsseldorf og Liberec. Tour de Ski vant hun overlegent og tok til sammen fire av åtte potensielle etappeseirer. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2